Krumplis tészta Besamel konyhájából recept

Krumplis tészta Besamel konyhájából
Krumplis tészta Besamel konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvencem, főleg így, ahogy édesanyám készíti, házi tésztával, sok vöröshagymával, paprikával.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A masszához

ajánlat


receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gránátos kocka, grenadírmars, krumplis tészta házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd alaposan kinyújtjuk, hogy a deszka szinte átlátszódjon, közben bőven lisztezzük.
  2. Ezután 10 cm széles csíkokra vágjuk, egymásra helyezzük, és a háromszögekre szeleteljük, majd bő, sós vízben megfőzzük.
  3. A krumplit sós vízben megfőzzük. A hagymát megdinszteljük az olajon, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a megfőtt, áttört krumplit is, és ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Legvégén a tésztával keverjük el, (amit fontos, hogy előtte ne öblítsünk le vízzel), és már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 468
elküldve: 2
receptkönyvben: 199
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept
hirdetés

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2012-05-26 15:24

Kedves Besamel!
Ma a te recepted alapján készült ez a régi finomság, köszönjük.:-))
Máskor is lesz. :-)
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

mörienn
mörienn p, 2012-04-27 13:42

Hát ez valami isteni finom így!!!Nagyon jó a recept és szerintem könnyű elkészíteni,mert tökéletes .Eddig nem ettem meg a krumplis tésztát,most is a fiam kívánságára készítettem el,de ezzel nem lehet betelni!Köszönöm ,hogy megosztottad velünk a receptedet.Gratulálok!:)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó sze, 2012-02-01 15:31

Kedves Szabina! Elkészítettem ma délre a krumplis tésztát, nagyon jót ettünk belőle. Az biztos, h. még sokszor meg fogom csinálni. Most először gyúrtam házi tésztát, és ez a te receptednek köszönhető. Örülök, h. kipróbáltam:-) Mégis van egy észrevételem, ha nem haragszol, és nem kötözködésből írom: nem tudom, h. mi az oka, de a tésztához megadott mennyiségekből nekem egy csiriz állagú massza lett, ezért kb. 8 púpozott ek lisztet kellett még hozzáadnom. Először csak 2 dl vizet öntöttem bele, h. lássam, kell-e még hozzá a maradék 1 dl. Még jó, h. nem öntöttem bele korábban! Én elég nagy tojásokat használtam, és ez is növelhette a tésztában lévő folyadékmennyiséget, ill. a lisztek minősége sem azonos, így változó, h. melyik mennyi vizet vesz fel. Mégis, én túl soknak ítélem a receptedben szereplő vízmennyiséget, vagy ahhoz a 3 dl-hez kicsit kevés a 30 dkg liszt. Csak azért írom ezt, mert hátha véletlenül elírtál valamit. Ha nem, akkor tényleg nem értem, mi lehetett a baj. Gondolom, a tésztába egész tojás kell, nem csak a sárgája, de ha épp ez a dolog nyitja, akkor én hibáztam. Mindenesetre megoldottam, és igazán finom tészta lett belőle. :-) Üdv: Gabi

Besamel
Besamel / Besamel k, 2012-02-07 11:45

Gabi, köszönöm, hogy írtál! Ezt valószínű elírtam, kb. 1 dl kellhet bele. Javítom is! Nagyon örülök, hogy ízlett! Szép napot! Szabina :)

Besamel
Besamel / Besamel h, 2012-01-30 22:42

Szia Gabi! Köszi! Tényleg nagyon finom így, főzd meg egyszer! ;))
Szép estét! Szabina

dida
Ildi / dida h, 2012-01-30 18:30

Na ez!! EZ az igazi krumplis tészta!! Nem az, mikor harapod a krumplit!!
Saját tésztával még nem próbáltam, de (a recepted láttán) fogom!!
Gratulálok!! :)

Besamel
Besamel / Besamel h, 2012-01-30 21:06

Köszönöm, nagyon jól esik a dicséreted, örülök, hogy tetszik! :) A házi tésztát próbáld ki bátran, úgy az igazi! :)

502