Krumplis palacsinta recept

1 adag
475
kcal
Krumplis palacsinta
Krumplis palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom kedvenc sós "süteménye", amit a mai napig ugyanúgy szeretek. Édesanyám receptje, én még sohasem készítettem el. Ha meg akar lepni minket valami gyors finomsággal, ezt készíti a mi nagy örömünkre.
Vigyázat! Tutira nem lehet abbahagyni 1-2 darab után.... :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vékony krumplis lepény, krumplis tésztájú palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne főjjön szét.
  2. Még melegen megpucoljuk, krumplinyomóval átpasszírozzuk.
  3. Miután langyosra hűlt, hozzáadagoljuk a lisztet, a zsírt és a sót, majd egynemű tésztává gyúrjuk. (A liszt mennyisége a krumpli fajtájától függően eltérhet, így a só mennyisége is. Sótlan palacsinta abszolút nem élvezhető!!)
  4. Tenyérnyi cipókat formázunk a tésztából.
  5. Egyesével kinyújtjuk a cipókat jól lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra.
  6. 25-30 cm-es teflonserpenyőben sütjük, amit olajjal kikenünk minden sütés előtt.
  7. Oldalanként kb. 2-3 percig sütjük közepes lángon.

statisztika

beküldve:
nézettség: 43 681
elküldve: 5
receptkönyben: 514
elkészítve: 7/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Buktakukta

Mióta szakács: 2010.02.25.
7 recept

Hozzászólások (32)

Control
Controlh, 2012-05-28 11:23

Nálunk is krumplilángos a neve, jobb híján vastag teflonban sül, jó sok tejföllel és reszelt sajttal esszük, nagyon finom.

finomatfőznék
finomatfőznéksze, 2012-04-04 16:56

Ó, ez a krumplilángos !!!!!!!! Anyu is bableves mellé készíti, platnin süti, kenőtollal keni, isteni finom!!!

Maryanne13
Maryanne13v, 2012-03-18 12:48

Sziasztok!
Mifelénk még melegen megforgatják cukorban és úgy eszik, édesen. Gyermekkor-íze van... :)

kisÉvi
kisÉvics, 2012-03-08 16:37

Tegnap ilyet sütöttünk a Nagymamámmal...ipari mennyiségben.:) Az egész családom oda van a krumpli lepényért, -mert mi így nevezzük. Sparhelten sütöttük, kenőtaluval zsírral megkentük, majd meghintettük még egy kis sóval. Mára egy darab sem maradt...
A tésztát Nagymamám csak úgy találomra szokta gyúrni. Kérdeztem tőle az arányokat, de nem tudta pontosan. Annyit mondott, hogy érzéssel kell készíti, és annyi liszttel, amennyit a krumpli megkíván. Nem szokott külön zsiradékot tenni a tésztába.
Szubjektív véleményem: kacsazsírral megkenve a legfinomabb...

Angyalsandorne
Angyalsandornep, 2012-02-17 17:45

Szia!
Örülök,hogy rátaláltam erre a receptre.Tavaly Bogácson jártam és ott ettem.Ott is a platni tetején sütötték.Ki fogom próbálni.
Üdv Ica

kereckeyné
kereckeynéh, 2011-08-29 14:12

  A mama fél cm vastagra nyújtotta, és pohárral kiszaggatva vastepsiben a sütőben sütötte. Én is szoktam, de nem bírjuk abbahagyni amíg van belőle.

vonzakata
vonzakataszo, 2011-03-26 16:18

hot pan elektromos serpenyőben zsíradék nélkül süthető, és így nagyon hasonlít a nagymama lángosához.

cserti jutka
cserti jutkav, 2011-03-13 04:48

Mar nagyon regen keresem az olah pakacsinta receptjet. Nem hiszem, hogy ez lenne mert az olah palacsinta szerintem elesztos volt egy kicsit es a krumpli valahogy tolteleknek volt a kozepebe teve , ujra kinyujtva es igy reteges lett. Ha megkapom a receptet Nagyvaradrol megigerem, hogy megosztom veletek

Nachtigall
Nachtigallszo, 2011-03-05 14:38

Mifelénk is krumplilángos a neve, elfeledett receptnek hittem, de örülök, hogy itt megtaláltam!

kecsandi
kecsandip, 2011-01-28 15:05

Büdös mikor sül, de Isteni finom, mikor kész van! És az az égett íz a legfinomabb!

kecsandi
kecsandip, 2011-01-28 14:37

Attól, ahogy a rezsón vagy mi is annak a régi kályhának a neve, aminek a tetején sütötték, sül-ég a tészta! Ezek szerint a teflon serpenyőben nem büdös?:-)

bcsaba73
bcsaba73p, 2011-01-28 14:55

Sparhelt,olyan van igen. De ha sül rajta valami ami finom amikor elkészül,az korántsem büdös.
Legalább is nekem nem. A krumplinak eleve jó illata van sülés közben. :)

Bia
Biap, 2011-01-28 14:41

Sparhet?Még füstölt is ahogy égett a liszt rajta!Ettől még finomabb volt.....!

kecsandi
kecsandip, 2011-01-28 14:01

Istenem! Mennyit könyörögtem nagymamámnak gyerekkoromban ezért az ételért! Nem szerette sütni, mert büdös, mikor sül! Olvasztott zsírral kentük meg és úgy ettük! Hm... Be fogok szerezni egy vaslapot a tűzhelyemre!

sidina
sidinacs, 2011-01-27 16:47

Nálunk is krumli lángosnak hívják. Az én nagyim is sparheten sütötte ú azaz íz...
Én most teflonserpenyőben sütöm de az igazi mégis csak a nagyié volt.
Egyszerű szegényes és laktató. Mifelénk sertés zsírral szokás megkenni és meghinteni sóval, de szerintem ízlés és fantázia kérdése.

vezsu
vezsuk, 2010-10-26 14:45

Nálunk ez a bableves kísérője...és majd meg halok utána, komolyan...

Alma-magocska
Alma-magocskap, 2010-10-15 10:44

A képen látható palacsinta, valóban krumplis palacsinta (hozzám közeli településen "Oláh-palacsinta" a neve). Serpenyőben kevés zsiradékban kell kisütni, borsosan vagy tejfölösen szokták kínálni.

Az a fajta tészta, melyről -kinézetre hasonló, mint amit a képen látunk- többen is írják, hogy szárazon a tűzhely platniján sütötték, az más : levesnek való tésztát, amikor nyújtották, vágtak belőle egy csíkot, a platnin megpirították és sózva, olajozva ették, a neve: pászka.

onyxnomi
onyxnomih, 2010-09-27 11:28

Sziasztok,
Az én nagymamám is a platnin sütötte, laska névre hallgatott és valóban kenőtollal zsírozta. Azota sem ettem olyan finomat:(

Tibiapu
Tibiapuszo, 2010-09-11 07:07

Mézzel isteni, ugyan úgy mint a krumplis pogácsa vagy a tócsi!

Kati8182
Kati8182p, 2010-08-06 23:10

Ezt a "krumplis palacsintat" ( en mar csak igy nevezem). A nagypapam testvere sutotte nekunk.
Igaz hogy Szilva lekvarral toltotte meg a palacsintat
Nagyon finom, Koszike a receptet, sokat kerestem es most talaltam meg :)

kerezsi.szilvia@freemail.hu
kerezsi.szilvia@freemail.huv, 2010-08-01 14:36

Én Nagyváradi vagyok és ez az a palacsinta amit otthon a nagyváradi rogériuszi piacon szoktunk venni és isteni .Már megsütöttem én is nem is egyszer és mennyei ize van .NAGYON NAGYON JÓ

sztella
sztellacs, 2010-07-29 08:51

Krumplis lángosnak ismerem és a kis családom is nagyon szereti,én házi baracklekvárral imádom.Nagyon finom.

Zit
Zitp, 2010-04-16 13:46

Óóó, ezt ismerem! Krumplilovnika néven. Már én is fel akartam tölteni, de Te gyorsabb voltál. :-)

dpipi
dpipiv, 2010-03-21 17:42

Nagyon jól hangzik a recept. Talán még most hozzáfogok, és hirtelen ötlettől
vezérelve enyhén sós, fokhagymás tejföllel fogjuk enni.

laca
lacaszo, 2010-03-20 19:29

Na ez az! Mifelenk ezt hivjak krumplis langosnak. Igen, a nagymamak gyartjak ipari mennyisegben, 50-60 darabokat :D

iker
ikerszo, 2010-03-20 17:19

nálunk ez bő tejföllel megöntve, frissen őrölt borssal megszórva nyerő !

bcsaba73
bcsaba73szo, 2010-03-20 13:45

Anyukám is nagymamámtól tanulta,aki Erdélyben élt. Az igazi nevére már nem emlékezett. Lehet szárazon sütik,de ő picit kikeni a serpenyőt. :)

Anfema
Anfemaszo, 2010-03-20 13:25

Sziasztok!

Mifelénk ennek az ételnek a neve laska.(krumplilaska) Mrs Smith jól él az emlékeidben. :) Szárazon sütik, akár öntöttvas serpenyőben, akár a régi "sparherdek platniján". Miután megsült kenőtollal zsírozzák. Egyszerű és nagyszerű. Igazán tökéleteset a nagymamák tudnak készíteni. :)Hali

szurosp
szurospszo, 2010-03-20 12:09

Óó! Mamika nevű nagymamám készítette ezt nekünk gyerekkoromban! Nagyon szerettem!:) Emlékeimben úgy rémlik, mintha szárazon sütötte volna öntöttvas serpenyőben, de nem száz százalék. A pirultabb részekért odavoltam!:) Fincsi! Üdv: Mrs Smith

bcsaba73
bcsaba73szo, 2010-03-20 11:43

Szia
Nincs megtöltve semmivel ez sós "palacsinta". Talán palacsintának is csak azért nevezzük mert palacsinta formára sütjük. :) Lehet jobban illene a krumplis lepény vagy valami hasonló rá.Csak fel van tekerve egy a fotó miatt lehet az tévesztett meg.Biztos lehetne próbálkozni ízekkel,mondjuk dinsztelt káposztával,de lehet most nagy hülyeséget mondtam...vagy bármi mással ami illene hozzá csak most nem jut eszembe. Esetleg szilva lekvárral,hiszen a tésztája hasonló mint a szilvás gombócé. :)
Mi sohase töltöttük meg semmivel.

Baba02
Baba02szo, 2010-03-20 11:02

Szia!
Nagyon jól néz ki!Én még nem is hallottam krumplis palacsintáról,de holnap 1/2 adaggal kpróbálom.
Kérdésem csak annyi,hogy ugyanúgy töltöd,mint a ,,rendeset"?
Köszi a választ:))

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
TABASCO®-val minden jobb! Novemberi ittjártakor Gary Evans, a TABASCO® profi séfje három különböző burgert készített el a szószok segítségével, nézzétek!
475