Krumplis-mákos sütemény recept

Krumplis-mákos sütemény
Krumplis-mákos sütemény
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy olcsó, egyszerű süti. Egyáltalán nem érződik a krumpli íz. Nagyon puha a tészta állaga.

A receptet Dobi Ildikó receptgyűjteményében találtam. Még fogok sütni krumplis süteményeket, mert olcsók és különlegesek.

hozzávalók / 6 adag

  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg főtt, áttört krumpli
  • 8 dkg gríz
  • 5 dkg mák
  • 5 dkg liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 csipet fahéj, 1 csipet szegfűszeg
  • baracklekvár
     

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
kalória: átlagos
diéta: tejmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krumplis tésztájú mákos süti, puha mákos sütemény

elkészítés

  1. 2 tojássárgát a porcukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót.
  3. A fehérjéből habot verünk, azt a végén beleforgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben 160-170 fokon sütjük addig, amíg a tészta barnás színezetű nem lesz.
  5. Ha tudjuk, akkor kettévágjuk a tésztát és megkenjük lekvárral, vagy keresztben félbevágjuk a tepsiben, és úgy kenjük meg, ha túl vékony lett a süti.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 734
elküldve: 4
receptkönyben: 51
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
37 recept

Legfrissebb cikkek

Tuti tipp narancsbőr ellen
Tuti tipp narancsbőr ellen
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr sok nő életét megkeseríti. De jó hírünk van: itt a megoldás kezelésére! Ismerjétek meg a Dr.Kelen kozmetikumokat. (x)
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.