r
Nosalty Logó

Krumplipizza csiperkegombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Krumplipizza csiperkegombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2874.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1031.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    1727 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 1327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    351 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, tésztaszűrőbe tesszük, és a vízcsap alatt átöblítjük, hogy a keményítőt kioldjuk. Hagyjuk jól lecsöpögni, megsózzuk, és forró olajon serpenyőben fedő alatt mérsékelt lángon pirítjuk.
  2. Ezalatt megszabadítjuk a gombát a szárától, lemossuk, kevés sós, paprikás olajjal bekenjük, amihez pár csepp citromlét is adtunk.
  3. Felverjük a tojást a liszttel, a tejföllel, a fele mennyiségű sajttal és a sóval. A hagymát vékony szeletekre, a paprikát csíkokra vágjuk.
  4. Amikor a krumpli már majdnem kész, rátöltjük a tojáskeveréket, rárakjuk körbe a gombát, a hagymaszeleteket, kidíszítjük a paprikával és az apró paradicsommal, majd rászórjuk a maradék sajtot.
  5. Fedő alatt csendes lángon addig hagyjuk, amíg a tojás elkészül.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6800
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplipizza csiperkegombával
Csiki Piroska 230 recept

Persze tudom, hogy ez nem pizza, de az unokáim ezt a nevet adták, és adhatunk hozzá mindent, ami a pizzához jár. Szoktam készíteni gomba helyett kolbász karikával, sonkával, tálaláskor adhatunk hozzá ketchupot. Készíthető sütőben, de úgy több időt vesz igénybe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!