r
Nosalty Logó

Krumplileves gombával Márti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Krumplileves gombával Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 792 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 264 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    420 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2099 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3026 micro
Összesen 792 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított krumplit és gombát ízlés szerinti formában felvágjuk. A pórét karikázzuk. A lecsópaprikát hosszában félbevágjuk, és szintén hosszában vékony csíkokra, majd keresztben ugyancsak vékony csíkokra vágjuk, összességében pici kockákat kapunk.
  2. 1 csapott ek libazsíron a pórét a gombával és a paprikakockákkal együtt pár percig dinszteljük, majd a lábast a platniról lehúzván belekeverjük az őrölt paprikát. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a megmosott krumplit. Az egészet 2-3 percen keresztül állandó kevergetés közben dinszteljük, majd felöntjük ca. 1 liter vízzel. Fűszerezzük, felforraljuk, majd közepes hőmérsékleten készre főzzük.
  3. A lisztet összekeverjük a tejföllel, a lábast félrehúzzuk, picit várunk, majd állandó kevergetés közben hozzáadjuk a habarást. Pár percig összeforraljuk a levessel.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2080
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Ajánló

"Tüzes" étkeket kedvelőknek: ízesítsék kedvük szerint friss, erős paprikával. "Húsevőknek": virsli, lángolt kolbász, füstölt főtt sonka felkockázva... és így tovább...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplileves gombával Márti konyhájából
Marti48 317 recept

A gombapörkölt és a paprikás krumpli alapreceptjeit összeházasítottam. Nem ellenkeztek, azóta is boldogan élnek, válási szándékról nincs tudomásom...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!