r
Nosalty Logó

Krumplifőzelék lecsós marhapörkölttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Krumplifőzelék lecsós marhapörkölttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krumplifőzelék

lecsós marhapörkölt

Összesen 883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krumplifőzelék

lecsós marhapörkölt

Összesen 3534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krumplifőzelék

lecsós marhapörkölt

Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    248.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1668.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 3534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

krumplifőzelék

lecsós marhapörkölt

Elkészítés

krumplifőzelék

  1. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, megmossuk, és kb 5 dl vízben a fűszerekkel együtt odatesszük főni. Ha felforr, kisebb lángra tesszük, és fedő alatt puhára főzzük.
  2. Ha puha a krumpli, elkészítjük a habarást, a lisztet elkeverjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a krumplihoz.
  3. Összeforraljuk, besűrűsítjük (ha kevés lenne a liszt, még tehetünk hozzá, krumplija válogatja, mennyi liszt kell hozzá).
  4. Lehúzzuk a tűzhelyről, és a fél citrom levét hozzáadjuk.

lecsós marhapörkölt

  1. A húst kockákra vágjuk, megmossuk.
  2. Olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lecsót, a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Elkeverjük, és fedő alatt főzzük.
  3. Amikor a hús már megpuhult, rászórjuk a 2 csipet majoránnát, és lehúzzuk a tűzhelyről.
  4. A krumplifőzelékkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2954
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplifőzelék lecsós marhapörkölttel
Smaragd konyha 149 recept

A tejszínes, édeskés krumplifőzelék és az enyhén csípős marhapörkölt kiegészítik egymást. Nagyon finom és laktató. Szeretek tejszínnel főzni, mert akkor tudom, nagyon finom lesz az étel. A pörköltet fél órával hamarabb tegyük oda főni, hogy a krumplifőzelékkel egyszerre legyenek készen.

Hozzávalók

krumplifőzelék

lecsós marhapörkölt

Címlapról ajánljuk

További cikkek