r
Nosalty Logó

Krumplifőzelék ahogy Katharosz készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Krumplifőzelék ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1205 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 301 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1205 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés zsiradékon, csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd a tűzről kicsit lehúzva kevés pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, rádobjuk a kicsit vastagabb karikára vágott krumplit, átforgatjuk, a tűzre visszatesszük.
  2. Belemorzsoljuk a leveskockát (a sóval óvatosan bánjunk, mert a kocka is sós), belerakjuk a babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, lefedjük, és puhára pároljuk. Vigyázzunk, nehogy szétfőljön, és ne nagyon kevergessük, mert könnyen szétesik.
  3. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés vízzel, ha a krumpli elég puha, a levéből egy keveset a tejfölös masszához keverünk, hőkiegyenlítést végzünk.
  4. Majd besűrítjük vele a főzeléket, jól kiforraljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, utánízesítjük, végül egy csipet cukorral finomítjuk az ízét. Újkrumpliból a legfinomabb.
  5. Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22155
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplifőzelék ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Egyszerű, finom hétköznapi étek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek