Krumpli paprikában húsba tekerve recept

Krumpli paprikában húsba tekerve
Krumpli paprikában húsba tekerve
110 perc / előkészület: 35 perc főzés: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából csak rántott husit szerettem volna csinálni fokhagymás krumplival, és ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A krumplihoz

A töltött húshoz

ajánlat

Vasárnapi ebédre, fokhagyma kedvelőknek.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Krumplival töltött csirke, krumpival töltött pulyka, Göngyölt hús fokhagymás krumplis paprikával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és vízben megfőzzük.
  2. A vizet leöntjük, és még a meleg krumplihoz tesszük a tojássárgáját, jól összedolgozzuk.
  3. A fokhagymákat kevés olajon borssal meghintve pirítjuk (ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg).
  4. Tegyük hozzá a cukrot és a vajat.
  5. A megpirított fokhagymát öntsük a krumplihoz (öntsük a vajas olajos levet is a krumplira).
  6. Jól összedolgozzuk, akkor jó, ha a krumpli teljesen össze van törve, és krémesen sűrű.
  7. Ízlés szerint sózuk.
  8. Vékonyan szeletelt húsra van szükségünk. Ne legyen vastagabb 0,5-0,7cm, és legyen annyira széles és hosszú, hogy be tudjuk vele fedni a paprikát.
  9. A paprikák belsejét kitisztítjuk, és megtömjük a krumplival.
  10. Egy baconbe csavarjuk, fedjük le a baconnal a paprika nyílását, hogy a krumpli ne folyjon ki.
  11. Tekerjük a csirke vagy pulyka szeletet a baconra.
  12. Most még egy réteg bacon következik, amit a csirkére tekerünk, ez a bacon rögzíteni fogja és összefogja.
  13. Fogpiszkálóval 4-6 oldaról rögzítjük.
  14. Borssal megszórjuk a tetejét.
  15. A vöröshagymát hosszában vastagabb szeletekre vágjuk.
  16. Egy hőálló tálban fólián vagy grillen sütjük.
  17. Szórjuk meg a hagymával, így az íze finomabb, és köretnek is használható.
  18. Közepes hőmérsékleten kb. 35-50 percik sütjük.
  19. Takarjuk le fóliával, és forgasuk a húst, hogy a bacon le ne égjen, és hogy egyenletesen ropogós legyen.
  20. A maradék krumplival és salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 935
elküldve: 4
receptkönyvben: 278
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kristina
RAW / Kristina h, 2012-05-07 18:27

Kedves Andi!
Nagyon szépen köszönöm, további szép napot kívánok.
Üdv,
RAW

546