r
Nosalty Logó

Krémsajtos fehércsokoládé torta eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Krémsajtos fehércsokoládé torta eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tortaalap megkenéséhez

Díszítéshez

Az eperlekvárhoz

Összesen 1486 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tortaalap megkenéséhez

Díszítéshez

Az eperlekvárhoz

Összesen 8911 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tortaalap megkenéséhez

Díszítéshez

Az eperlekvárhoz

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1486 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    407.1 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4418.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1243.5 g
  • Cukor
    749 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1616.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    926 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 8911 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A mázhoz

A tortaalap megkenéséhez

Díszítéshez

Az eperlekvárhoz

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, az alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. Egy kis lábasban a csokoládét, a vajat, a tejet, cukrot és a vanillincukrot kis lángon addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem olvad benne. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval összekeverjük, majd a fehércsokoládés tejet ráöntjük, jól összekeverjük, majd a tojásokat is beledolgozzuk.
  3. A masszát a tortaformába töltjük, és 160 fokon kb. 1 órán át sütjük. A sütőformában hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, és az eperlekvárral megkenjük.
  4. A sajtrémet a vajjal és a porcukorral simára keverjük, majd a tortára kenjük. Díszíthetjük színes cukorkákkal vagy friss eperrel is.

A mázhoz

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
  3. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1503
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémsajtos fehércsokoládé torta eperlekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Lágyan omló fehércsokoládés tészta habkönnyű, krémes paplan alatt, majd eperlekvárrétegen elterülő friss eperszeletek – ugye meggyőztelek, hogy ezt a tortát feltétlenül  ki kell próbálnod?  Hisz alkalmat mindig lehet találni a sütizésre. A lényeg, hogy eperlekvár legyen a kamrádban.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A mázhoz

A tortaalap megkenéséhez

Díszítéshez

Az eperlekvárhoz

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?