Krémes zöldborsófőzelék recept

Krémes zöldborsófőzelék
Krémes zöldborsófőzelék
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a legegyszerűbb recept, amit ismerek. Lehet sűrűbbre és hígabbra is készíteni, mindenki ízlése szerint.

Igazából babaételnek szánom a receptet, 12 hónap felett adható.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tükörtojással, sült virslivel is kínálhatjuk, de szerintem egy pár darab fasírt sem rontja el...

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejes zölborsófőzelék, borsófőzelék, főzelék babáknak
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük.
  2. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá.
  3. Ha megpuhult, és a víz is elpárolgott alóla, rászórunk kb. 2 evőkanálnyi lisztet, és nagyon gyorsan összekeverjük, majd felöntjük kevés tejjel, hogy feloldódjon benne a liszt.
  4. Annyi tejet öntünk innentől fokozatosan hozzá, míg el nem érjük a kívánt állagot.
  5. Forraljuk 1-2 percig a tej hozzáadásától.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 117
össznézettség: 214 889
elküldve: 25
receptkönyvben: 1 511
elkészítve: 223/240
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lolacska

Mióta szakács: 2012.05.09.
27 recept
hirdetés

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cactuska
Cactuska cs, 2017-05-04 12:50

Én egy az egyben szoktam csinálni a borsófőzeléket, mint te, csak még több cukrot szoktam beletenni. :) Tényleg igaz az, hogy ahány ház, annyi szokás, mert pl. én el nem tudnám képzelni fokhagymásan a borsófőzeléket, sőt semmilyen hagymával, pedig láttam már ilyen receptet is. Nekem ez az édeskésebb verzió az igazi. :) És én is ételízesítővel szoktam csinálni. :D

kágika78
kágika78 h, 2016-09-19 17:04

Ma elkészítettem ezt a receptet, pici változtatással (mert hát ahány ház, annyi szokás :-) ): mivel mirelit borsóm volt, ezért pici oliva olajon kezdtem, víz nélkül párolni a borsót. Én sem használok ételízesítőt, így csak só került bele, meg a receptben ajánlott cukor és petrezselyem ízesítésnek. Szerintem ez egy finom zöldborsó főzelék! Mondom ezt úgy, hogy egyébként nálunk alapjáraton rántással készül, és nincs benne tej. De hát ahogy a hozzászólásom elején már mondtam: ahány ház, annyi szokás! Van aki a zöldborsó főzeléket is fokhagymásan készíti, olvastam már ilyet is. Na és?! Aki mereven ragaszkodik az általa megszokotthoz, az ne kísérletezzen meredeken eltérő verzióval, hisz úgy is csalódás lesz a vége.
A magam részéről nagyon köszönöm ezt a receptet, biztosan máskor is el fogom készíteni - számomra üdítő változatosság az általam eddig megszokottól! :-) Csak ajánlani tudom, nem csak babáknak! :-)

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria p, 2015-08-14 16:34

Kedves Lolácska!
Már régóta főzök, és nálam a borsó főzelék mindig cukorral készült. Nem habarom, hanem fehér rántást készítek amire kiskanál cukrot ráteszem és karamellízálom. A családom így szereti. A tiéd is finom lehet, mert a cukor sokat javít az ízén. Gratulálok hozzá, még nagyon sokáig készíts, és hosszú életet kívánok hozzá.

Szeke
Szeke k, 2015-06-02 12:20

Én már sokszor készítettem, télen fagyasztottból is. Feltét mindig tükörtojás!!

Kis Eprecske
Kis Eprecske sze, 2015-05-27 12:46

Kedves Lolacska,
Én cukor nélkül csináltam meg a receptedet, és úgy is nagyon finom lett! :)
Köszönöm! :)

shara kán
shara kán sze, 2014-08-06 18:47

Nagyon finom volt! :) Még párom is jóízűen ette, pedig ő nem annyira szereti a borsófőzeléket. Én annyit módosítottam rajta, hogy a lisztet egy pici tejjel előre elkevertem csomómentesre és úgy öntöttem a borsóhoz, majd rá a többi tejet.
Köszi a receptet.

bettianya
bettianya sze, 2012-09-26 14:10

Én is elkészítettem és nagyon finom lett!! Köszönjük a receptet!!

Alexa1986
Alexa1986 h, 2012-09-17 13:06

Ebben a formában még sosem csináltam borsófözeléket,de mindenképp kipróbálom!Köszönöm az ötletet! :)

Laudi22
Laudi22 h, 2012-09-03 15:15

Életem első főzeléke, és nagyon finom lett. :) Köszönöm

Lolacska
Lolacska / Lolacska szo, 2012-06-30 09:19

Kedves Clear!
Mi ételízesítővel szeretünk főzni. Ebből is lehet kapni Na glutamát mentest, bio-t, babáknak valót ill. sómentest, illetve el lehet készíteni házilag is, remek receptek vannak fent itt az oldalon!
Köszönöm, hogy megtiszteltél hozzászólásoddal.

darvin
darvin szo, 2015-04-25 12:02

Lolácska!Hajrá!Megőrülök attól,hogy mindenki meg akarja mondani a tutit!

191