r
Nosalty Logó

Krémes süti Zsanna-manna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna-manna
Krémes süti Zsanna-manna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A tésztához és a habhoz

Tetejére

Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A tésztához és a habhoz

Tetejére

Összesen 2605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A tésztához és a habhoz

Tetejére

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1805 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 2605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 201 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához és a habhoz

Tetejére

Elkészítés

A krémhez

  1. A tejből és a vaníliás pudingporból pudingot főzünk, az édesítőszerek és a gondolatnyi só hozzáadásával. Hagyjuk hűlni.
  2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a xilitet, és kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához kerül a folyékony édesítőszer, ezt is felverjük fehéredésig, majd hozzáadjuk a kakaóport és a szódabikarbónát.
  4. Ehhez darabonként hozzáadagoljuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan kavargatva, nehogy összetörjön a hab.
  5. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe.
  6. Megkenjük meggylekvárral (én saját meggylekvárthasználtam,xilittel és édesítőszerrel készítettem korábban!).
  7. A kihűlt pudingot összekeverjük a margarinnal/vajjal és a tejföllel, ezt is a tésztára simítjuk.

A tésztához és a habhoz

  1. Végül a tejszínből és a xilitből kemény habot verünk, ez kerül a vaníliás krémre.

Tetejére

  1. A tetejére pár kocka cukormentes étcsokit reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 571
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 73786
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanna-manna 19 recept

Mostanában igyekszem tudatosabban táplálkozni, próbálom elhagyni a cukrot és a finomított búzalisztet. Ezt a sütit cukorbetegek és diétázók is bűntudat nélkül fogyaszthatják: a tésztájában nincs liszt, xilitet és édesítőszert használtam édesítéshez. Egyébként már látványra sem utolsó, ízre pedig...! A tésztája a kakaótól kellemesen kesernyés, a meggylekvár pikánsan savanykássá teszi, a krém pedig finom, édes, habos rajta. A tejszínhab pedig felteszi a pontot az "i"-re!:)

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához és a habhoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek