Krémes répatorta recept

megosztás
0
Krémes répatorta
Krémes répatorta
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapi meglepetésnek készült a torta, a csapat szavazta meg, hogy répatorta készüljön péntekre. Az utolsó morzsáig elfogyott, még hétfőn is emlegették.:)

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtkrémes répatorta, répatorta krémesen mandulapehellyel, répás torta
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot a tojások sárgájával és az olajjal kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a reszelt répát.
  3. A vaníliás cukrot, lisztet, sütőport, fahéjat összekeverjük, és a tojásos-répás masszához keverjük. (Én kézzel gyúrtam össze. Nem szabad megijedni, eleinte kemény, majd nagyon ragacsos lesz a tészta.)
  4. A tojásfehérjékből habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a répás masszához. Picit nehéz a ragacsos masszába beleforgatni a habot, kell egy kis türelem hozzá, de megéri.:)
  5. A kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk a tésztát. 180 °C-on addig sütjük, amíg elkezd barnulni a teteje (kb. 30-40 perc).
  6. A mandulapelyhet serpenyőben szárazon picit megpirítjuk.
  7. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet: a hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük.
  8. A tortaformából kínáló tálcára tesszük a piskótát, a tetejét megkenjük a krémmel, majd megszórjuk a mandulapehellyel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 29 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 495
elküldve: 3
receptkönyben: 67
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

d0rka

Mióta szakács: 2013.01.20.
15 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
490