Krémes répatorta recept

Krémes répatorta
Krémes répatorta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapi meglepetésnek készült a torta, a csapat szavazta meg, hogy répatorta készüljön péntekre. Az utolsó morzsáig elfogyott, még hétfőn is emlegették.:)

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtkrémes répatorta, répatorta krémesen mandulapehellyel, répás torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot a tojások sárgájával és az olajjal kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a reszelt répát.
  3. A vaníliás cukrot, lisztet, sütőport, fahéjat összekeverjük, és a tojásos-répás masszához keverjük. (Én kézzel gyúrtam össze. Nem szabad megijedni, eleinte kemény, majd nagyon ragacsos lesz a tészta.)
  4. A tojásfehérjékből habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a répás masszához. Picit nehéz a ragacsos masszába beleforgatni a habot, kell egy kis türelem hozzá, de megéri.:)
  5. A kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk a tésztát. 180 °C-on addig sütjük, amíg elkezd barnulni a teteje (kb. 30-40 perc).
  6. A mandulapelyhet serpenyőben szárazon picit megpirítjuk.
  7. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet: a hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük.
  8. A tortaformából kínáló tálcára tesszük a piskótát, a tetejét megkenjük a krémmel, majd megszórjuk a mandulapehellyel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 29 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 395
elküldve: 3
receptkönyben: 45
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

d0rka

Mióta szakács: 2013.01.20.
13 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
Top 10 egészséges(ebb) pizzatészta
Top 10 egészséges(ebb) pizzatészta
A pizza, vagy legalábbis annak puffasztott, gyorsfagyasztott verziója az egészségtelen étrend egyik szimbólumává vált. Szerintem azonban bőven megérdemel még egy esélyt!
490