r
Nosalty Logó

Krémes rakott kel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Krémes rakott kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1807 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7598.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    4106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1698.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1418 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1244 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    815 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7229 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3131 micro
Összesen 2666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kel leveleket forró, sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk hűlni. A levelekből kivágjuk a vastag ereket.
  2. Kevés olívaolajban megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a darált húst, és kevergetve tovább pároljuk. Hozzáadjuk a rizst (nekem egy bögrényi a 20 deka), jól megkeverjük az egészet. Rászórjuk a mozsárban összetört római köményt és koriandermagot.
  3. Rákanalazzuk a joghurtot, és felöntjük egy bögre forró vízzel, amiben előtte feloldjuk a leveskockákat. Kicsit utánasózunk.
  4. Fedő alatt szép lassan készre főzzük az egészet. Amikor megpuhul, hozzákeverjük a vajat és a felaprított petrezselymet.
  5. Egy tűzálló tál alját vékonyan megkenjük olajjal, beborítjuk kel levelek felével, erre rákanalazzuk a húsos keveréket, jön a kel levelek másik fele, majd az egészet befedjük tejföllel.
  6. Lefedve 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük, a végén levesszük a fedelét, rászórjuk a reszelt sajtot, amit visszarakva a sütőbe kicsit rápirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 824
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 191244
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes rakott kel
Pogácsa 381 recept

Az alapötlet ízHUSZÁR remek, szaftos rakott kel receptjéből származik, amit elkezdtem a főzés során variálni. Elgondolkodtam rajta, hogy mi lenne, ha a víz fele helyett a párolásnál joghurtot is használnék. De ehhez már nem passzolt az eredeti recept szerinti pirospaprika, jött helyette a római kömény és a koriandermag, valamint a végén a petrezselyem, a tetejére pedig a reszelt sajt. A végeredménynek akkora sikere lett, hogy tiszta szerencse, hogy rögtön az első adagot lefotóztam, mert a végén maximum az üres tepsi képe kerülhetett volna fel a recept mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?