r
Nosalty Logó

Krémes Lakatos Márktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes Lakatos Márktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaócsipszhez

A linzerhez

A fehércsoki-krémhez

A francia habcsókhoz

Összesen 1195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaócsipszhez

A linzerhez

A fehércsoki-krémhez

A francia habcsókhoz

Összesen 5979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaócsipszhez

A linzerhez

A fehércsoki-krémhez

A francia habcsókhoz

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    323 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5309.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1335 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    828.5 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 5979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 341 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A kakaócsipszhez

A linzerhez

A fehércsoki-krémhez

A francia habcsókhoz

Elkészítés

A kakaócsipszhez

  1. Melegítsd elő a sütőt 90ºC-ra. A kakaót keverd össze a porcukorral és a vízzel. Ha nem elég könnyen kenhető a massza, akkor adj hozzá még egy kis vizet, majd az egészet hajszálvékonyan kend a sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet a sütőbe kb. 1 órát száradni.
  2. A tojásfehérjéket robotgéppel kezd el verni, és amikor már lágy habot kaptál, fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. Verd nagyon keményre a habot, és a vége felé add hozzá a porcukrot is, ezzel is verd még egy keveset, majd töltsd habzsákba. Jön a legjobb rész! Egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomj belőle kis csókokat vagy bármilyen formát, amit szeretnél, majd ezeket is rakd be a kakaócsipsz mellé száradni. Nagyjából ennek is egy óra kell, de ha elég kicsik a habcsókok, akkor kevesebb is elég. A lényeg, hogy a külseje maradjon fehér, és teljesen száraz legyen.
  3. Jöhet a linzer: az alapanyagot egy tálban morzsolgasd el. Nagyon is jó, ha maradnak benne vajdarabok, de azért elegyedjenek el az alapanyagok. Bele is nyomkodhatod egy sütőpapírral bélelt tepsibe, de eleve morzsaként is sütheted, a végén úgyis az lesz belőle. A sütőt csavard fel 180ºC-ra, és kb. 15 perc alatt el is készül, ha elég vékony a lap, figyelgesd, mert könnyen megég.
  4. A krémhez gőz fölött olvaszd meg a fehér csokit, és az ugyannyi mennyiségű tejszínt öntsd hozzá. Kevergesd, míg egynemű krém nem lesz belőle, majd tedd félre hűlni, amíg a maradék tejszínből habot versz. Robotgéppel verd stabil habbá (vigyázz, nehogy vaj legyen belőle!), majd a harmadát keverd el a már csak langyos csokikrémben, a többit pedig nagyon óvatosan forgasd hozzá, hogy megmaradjon a hab állaga. Mehet ez is a habzsákba, aztán a hűtőbe hűlni.
  5. Jöhet a tálalás. A kihűlt linzert egy aprítóval daráld le apró morzsákra. Ezt tálalógyűrűvel (vagy egy befőttesüveg tetejével, ahogy én is) helyezd a tányér közepére. Erre nyomj kis halmokat a krémből, majd törj a kakaócsipszből, és díszítsd azzal a tetejét. A kis habcsókokat helyezd köré, és kész is van a krémesed.
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2826
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Így karácsony utolsó napjaira még van egy kis meglepetésem nektek: egy könnyen elkészíthető, krémes, aminek az alapötletét a francia krémes adta. Kíváncsiak vagytok?

Hozzávalók

A kakaócsipszhez

A linzerhez

A fehércsoki-krémhez

A francia habcsókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek