Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes francia rakott burgonya

Krémes francia rakott burgonya
Krémes francia rakott burgonya
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én utálom a burgonya szót, nekem az krumpli!!! DE ehhez a finomsághoz nem tudtam krumplit írni, mert annyira elegáns étel! Szinte szétolvad a szánkban ez a zsírszegény BURGONYAÉTEL! Szóval aki már kicsit unja a hagyományos kolbászos-tojásos-virslis-tejfölös rakott KRUMPLIT, annak bátran ajánlom ezt a könnyen elkészíthető ételt.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

francia rakott burgonya, francia rakott krumpli, rakott burgonya franciásan, krémes rakott krumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, egy serpenyőben kb. 5 percig pároljuk.
  3. A lisztet rászórjuk, és kissé megpirítjuk. A tejjel és vízzel apránként felengedjük, és a tűzön állandóan kevergetve, 5 perc alatt kissé besűrítjük. Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, majd félretesszük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. 1/3-át egy vajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük, majd a hagymás szósz felét ráöntjük. Most a burgonya másik 1/3-át rárakjuk, a szósz másik felét rásimítjuk, majd a maradék burgonyával betakarjuk, és végül rászórjuk a reszelt sajtot.
  5. A sütőben alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, és további 10 percig pirítjuk. Azonnal tálaljuk! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 136
össznézettség: 344 814
elküldve: 84
receptkönyvben: 2 843
elkészítve: 228/228
Facebookon megjelent: 5

szakács

BeePoo

Mióta szakács: 2014.02.15.
32 recept

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-10-28 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.10.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-05-13 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-05-10 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Control
Control Wed, 2017-02-08 12:56

Én már többször megcsináltam, pici változtatásokkal, a krumplit egy picit előfőztem, hogy hamarabb elkészüljön. A hagyományos rakott krumplikat is nagyon szeretjük, de ez annyira finom, hogy nekem személy szerint ez a kedvencem. A hagymák, kakukkfű, szerecsendió, bors íze nagyon harmónikus együtt, és a rengeteg ropogós Pannónia sajt a krémes burgonya tetején valami fenomenális, és ez tényleg "Burgonya". Köszönöm a receptet.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-12-02 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.12.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2016-11-09 10:28

Inkább főtt krumpli, minek olyan sokáig sütni. Én hagymák nélkül, sima besamellel (só, bors, szerecsendió) és főtt tojással sajt nélkül készítem. Egyszerűbb, de van olyan finom. Ez csak köret, mellé natúrszelet jár karajból v. csirkemellből.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-10-13 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-09-27 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.09.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-09-26 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.09.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-03-05 03:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

perla98
Perla / perla98 Mon, 2015-06-15 19:49

Kedves BeePoo!
Ma elkészült ez a finom rakott krumpli/burgonya,bár akadt egy kis probléma a sütési idővel:megközelítőleg 2 órán át sült...de megérte kivárni,mert egy falat nem maradt belőle.Legközelebb majd előfőzöm a krumplit és elősütöm a szalonnát (merthogy az is került bele)
Köszönjük! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-06-04 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.06.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

bora92
bora92 Tue, 2015-05-12 09:37

Nagyon finom, többször is elkészítettem már, egyik kedvencem lett.

Lovasfej
Lovasfej Wed, 2015-05-06 12:56

Elkészítettem nagyon finom lett! Sajna a krumpli nagyon sokáig nem akart megfőni, hogy a fajtája miatt, vagy a gázsütő miatt, azt nem tudom, legközelebb másik fajtával próbálkozom. A szószba került egy kis pirított bacon is, biztos, ami biztos, nem ártott neki. :) Köszönöm a receptet!

Cica1967
Cica1967 Tue, 2015-04-07 19:49

Tenyleg nagyon finom es kremes. En is tojast szeltem koze. Koszonom a receptet!

kvaezo
kvaezo Thu, 2015-02-12 21:34

Helló! Mi is megcsináltuk az imént, tényleg mennyei lett :) Annyival bolondítottam még meg (a tojás mellett), hogy a 2. pont után 30 deka sertésdaráltat raktam bele pirulni, és azzal együtt csináltam tovább - tudom ajánlani, ha húsosan szeretnétek :)

nagyemese
nagyemese Wed, 2015-05-06 07:44

Nyersen kell a krumplit szeletelni ebbe?... vagy főtt krumplit!?

kvaezo
kvaezo Fri, 2015-02-13 12:53

Annyira jó lett, hogy majdnem felfaltuk az egészet, pedig a terv szerint a mai ebéd is az (munkában/suliban), így szerencsére duplán élvezhetjük :) Köszönet a receptért még egyszer!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-01-29 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

k.hitti
K_hikki / k.hitti Fri, 2014-08-29 16:01

Előfőztem a krumplit, mert nem volt kedvem sokáig sütni, de így is nagyon finom lett, köszi!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-07-12 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.07.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

BeePoo
BeePoo / BeePoo Wed, 2014-06-04 07:37

Nem kell előtte megfőzni, ezért kell vékonyra szeletelni és ezért sül viszonylag sokáig.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-06-03 02:00

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gulcsikmari
gulcsikmari Mon, 2014-06-02 22:15

Én már elkészítettem,nagyon-nagyon fincsi,de a rétegek közé raktam egy kis felkarikázott főtt tojást.Mit mondjak,nem rontotta el.

Taju
Taju Mon, 2014-06-02 16:52

Ez annyira izgalmasan hangzik, bármennyire is egyszerű, hogy a nyál összecsordult a számban. :) Ezt holnap kipróbálom. De az is lehet, hogy ma... :)

BeePoo
BeePoo / BeePoo Mon, 2014-06-02 19:12

És az illata milyen...na akkor fog igazán összefutni a nyál a szádban :) mindenképpen próbáld ki :)

428
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db
olívaolaj 4 ek
kakukkfű 1 kk
finomliszt 2 evőkanál
tej 5 dl
víz 2.5 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
parmezán sajt 10 dkg