Krémes bögrés-mákos meggyel recept

1 adag
270
kcal
Krémes bögrés-mákos meggyel
Krémes bögrés-mákos meggyel
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bögrés-mákos receptet szerintem mindenki ismeri. Jól bevált, nagyon egyszerű és nagyon finom. Gyakran készítettem én is már mindenféle variációját: üresen, mákosan, diósan, mandulásan, mogyorókrémmel és még sorolhatnám.. :)

Egyszer már készítettem ilyet, akkor simán leöntöttem vaníliapudinggal miután felszeleteltem, de most valami olyat szerettem volna ami mutatós, szépen összeáll, mégis egyszerű. Cukormentesen készítettem, ahogy alapvetően minden sütimet (Aranka krémben volt cukor "gyárilag"), de cukor arányban ugyanúgy mehet bele fél bögre, mint az édesítőből.

Remélem, nektek is ízlik majd, nálunk egy délután alatt elfogyott! :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bögrés süti, mákos süti, meggyes-mákos
Szólj hozzá!

elkészítés

Süti:

  1. Összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, édesítő / cukor, mák), majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és kézi habverővel jól összekeverjük őket.
  2. A tepsit kikenjük margarinnal, liszttel megszórjuk, majd addig töltjük a tésztával, míg el nem fedi a tepsi alját. A lecsöpögtetett meggyet elrendezgetjük rajta úgy, hogy pár szemet félrerakunk a süti díszítéséhez (mégiscsak mutatósabb azzal a két meggyel a tetején :)).
  3. Ráöntjük a többi tésztát is, majd 160°C-os sütőben tűpróbáig (ne nyitogassuk a sütőt, különben összeesik a tészta!), kb 20 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kivesszük a sütőből, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.

Krém:

  1. Elektromos habverővel 3-4 perc alatt elkeverjük a tejben a pudingport (jó sűrűnek kell lennie).
  2. Kanállal a kíhűlt tésztára kanalazzuk, elsimítjuk, majd a tetejét meggydarabokkal díszítjük (én mielőtt rápakoltam őket, bejelöltem a szeleteket, és úgy rendeztem el minden szeleten 2-2 meggyszemet).
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x22 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 38 896
elküldve: 81
receptkönyben: 1 173
elkészítve: 32/70
Facebookon megjelent: -

szakács

DoktorChick

Mióta szakács: 2012.09.20.
13 recept

Hozzászólások (18)

kismacska
kismacskav, 2014-04-27 17:06

Ez isteni! Nemcsak nekünk ízlett nagyon, hanem a családnak is :) Sül a következő adag :D Ezt mindenkinek ki kell próbálni! Nagyon tetszik benne, hogy nem száraz a tésztája, és hogy nem túl édes. (mi nyírfacukorral csináltuk)

aantee
aanteev, 2013-12-08 17:41

A nagyszerű meggyes mintájára készítettem, de ezzel a tésztával, a vendégeim nagyon dícsérték és így még mutatósabb lett, mint az eredeti recepttel. Mondjuk egy órát kellett sülnie, nagyon lágy lett a tészta, de sebaj.

eseme
esemecs, 2013-06-27 17:44

JÓL NÉZ KI, ÉS KI IS PRÓBÁLNÁM.
DE NEM TUDOM 2 V.
3 DL AZ EGY BÖGRE?
MEG ÍRNÁD?

eseme
esemecs, 2013-06-27 17:40

Jól néz ki és Ínycsiklandó.
Csak azt nem tudom, 1 v. 3 dl. az egy bögre?

krajzi84
krajzi84v, 2013-02-10 00:24

Szia! Köszönöm a receptet, ma este megsütöttem, igaz pudingot nem tettem a tetejére, mert elfogyott a tejem, helyette porcukorral hintettem meg. A tésztáját margarin helyett vajjal kevertem ki, mert csak az volt itthon, de így is nagyon finom lett, már alig van belőle, a felét még melegen bafaltuk. Nagyon könnyű, omlós a tésztája és szuper gyorsan elkészültem vele. Máskor is elkészítem és akkor puding is kerül a tetejére.

doktorchick
doktorchickv, 2013-02-10 20:49

Örülök hogy jól sikerült, érdemes kipróbálni pudinggal is mert úgy tényleg igazán puha és krémes is! :)

erili
eriliszo, 2012-10-27 16:19

Nagy sikere volt! Kétszer sütöttem meg. Másodszor csak egy tasak Aranka pudingporom volt, így főzős vanília pudinggal készítettem el. 3 és fél deci tejjel főztem föl a pudingport. Előtte már simára kevertem kb. 5 dkg Rama margarint 5 dkg cukorral. Mikor kevergetés mellett (hideg vízbe állítva) kihűlt a puding, belekevertem a kikevert Rama margarinos krémet és úgy tettem a tészta tetejére. Úgy is nagyon finom lett. Olyan könnyű, krémes volt, mint az Aranka pudingos.
Köszönöm a receptet. (Ezzel kellett volna kezdenem. Bocs!)

doktorchick
doktorchickv, 2012-10-28 23:31

Örülök hogy jól sikerült, igazán nincs mit! :) És már a főzős puding dilemmára is tudjuk a megoldást, köszönjük hogy kikísérletezted! :)

Randika
Randikasze, 2012-10-24 15:49

guszta,azért gondolom egy olcsóbb főzös pudingpor is megteszi krémnek.....:?bár tudom ízre nem olyan

doktorchick
doktorchicksze, 2012-10-24 16:00

Én mindenképp hidegpudingot tennék rá. Nem az íze, inkább az állaga miatt. Sokkal krémesebb, habosabb és így jól harmonizál a tésztával, "lágyítja" az egészet hogy úgy mondjam. Esetleg ha kicsit több tejjel csinálod a főzőset..
Ha kipróbáltad főzőssel írd meg hogy sikerült! :)

erili
erilih, 2012-10-15 10:38

Ki fogom próbálni, biztos nagyon finom. A csárdás palacsinta is nagyon kedvelt nálunk, abban is meggybefőtt és mák van.

Legfrissebb cikkek

270