r
Nosalty Logó

Krémes áfonyás fitness torta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nihonka
Krémes áfonyás fitness torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 224 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2225 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 190 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 224 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 2225 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Áztassuk be egy időre vízbe a mazsolát és datolyát. Keverjük össze a zabpelyhet, rizslisztet, fahéjat, 1 ek kókuszcukrot, szódabikarbónát.
  2. Ezután mixerbe rakjuk a beáztatott mazsolát, datolyát, tojásokat, 1 ek kókuszcukrot, kókusztejet, és krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a zabpehelykeverékhez.
  3. Legvégül hozzáadjuk az útifűmaghéjat, hagyjuk, hogy a tészta kicsit összeálljon tőle.
  4. A tésztamasszát öntsük sütőpapírral kibélelt 22 cm-es kerek formába, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük 25 percig. 1 db muffin formát is negyedig pakoljunk meg tésztával, együtt süssük meg, ez lesz a díszítés majd a torta tetején.
  5. Ha megsült a tészta, hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a krémet: mixerben a tejszínt 1 ek kókuszcukorral keverjük ki, félidőben adjuk hozzá felszeletelve a banánt, majd kemény habbá verjük.
  6. A kihűlt tésztát keresztben felvágjuk, majd megkenjük a tésztákat áfonyadzsemmel, ezután habkrémmel is vastagon megkenjük az alsó tészta felét, erre kerül a másik tészta fele.
  7. A tetejét és oldalát is megkenjük vastagon krémmel. A megsült muffint felszeleteljük, és a torta tetejére rakjuk, majd áfonyával is díszítsük fel. A kókuszolajat 1 ek kókuszcukorral és kakaóval összekeverjük, majd ezzel a csokiöntettel vékony sugárban megöntözgetjük a tortát. Hűtőben jól lehűtjük, és már torkoskodhatunk is:-)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20cm
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4769
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.

Ajánló

Én előző nap megsütöttem a tortatésztát, így másnap már csak a krémet kellett elkészíteni, mennyei finom lett, még sokszor el fogom készíteni, az biztos.

Receptkategóriák

Krémes áfonyás fitness torta
Nihonka 340 recept

Egy gyors elhatározás alapján készült ez a torta, menet közben találtam ki a receptet. Isteni finom lett, mindenképpen próbálják ki.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek