Kozáksapka Katrin konyhájából recept

Kozáksapka Katrin konyhájából
Kozáksapka Katrin konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom és nagyon mutatós ez a sütemény.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az oldalára

Hozzávalók a tetejére

ajánlat

A megsült tészta kb. feléből pogácsaszaggatóval kiszaggattam 9 db-ot, majd a másik felét pedig felkockáztam, hogy ne maradjon ki annyi tészta. Ebből 12 db lett. Majd amikor már mindennel elkészültem, megtöltöttem kívül-belül a tésztákat, akkor a fent maradt tésztadarabokat összekockáztam, egy kisebb tálba rendeztem, majd erre raktam a fent maradt krémet, csokimázat, s erre szórtam a maradék kókuszreszeléket. Így nem kellett semmit kidobni.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

hólabda, kókuszos krémes süti, csokimázas kókuszos süti
Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Habosra keverjük a 7 tojássárgáját a 30 dkg kristálycukorral.
  2. Hozzáadjuk a liszthez a szódabikarbónát és a kakaóport.
  3. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd óvatosan a lisztes keverékhez keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  4. A tepsit vajjal bekenjük, majd liszttel megszórjuk, hogy ne ragadjon hozzá a sütink. Közben bekapcsoljuk a sütőt nagy lángra.
  5. Beleöntjük a tésztát a kivajazott tepsibe, s 5 percre a gázsütő 6-os fokozatán sütjük, majd pedig levesszük 3-as fokozatra, s még 30 percig sütjük a süteményt. Ajánlatos félidőben a tepsit kivenni, és a tepsi belső oldalát rakni kívülre, hogy egyformán átsüljön a süteményünk.

A krém összeállítása

  1. Amíg sül a süteményünk, elkészítjük a krémet. Egy lábosba beleöntjük a tejet, rászórjuk a lisztet, és állandó keverés mellett (én habverővel kevertem, hogy csomómentes legyen) jó 15 percig keverjük, amíg jól besűrűsödik.
  2. Akkor félrehúzzuk a lábost, s kihűtjük.
  3. Egy másik tálba belerakjuk az olvasztott vajat, s jól összekeverjük a cukorral, majd a kettőt összekeverjük, s hűtőbe rakjuk.
  4. Ha langyosra hűlt a sütink, akkor kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Utána minden db-ot kettévágunk, s rárakunk kb. 1 teáskanálnyi krémet, majd összeragasztjuk.

Oldalára a krém elkészítése

  1. Ha mindet összeragasztottuk, akkor összekeverjük az olvasztott vajat, cukrot, kakaóport, a citrom levét villával, s ezzel bekenjük az oldalát.
  2. Egy másik tányérba beleszórjuk a kókuszreszeléket, s belehempergetjük a sütik oldalát, majd tálra rendezzük.

A csokimáz elkészítése a tetejére

  1. Amikor ezzel is elkészültünk, akkor a 2 db táblacsokit összetörjük, és az étolajjal egy bögrébe rakjuk, majd mikró közepes fokozatán kicsit felmelegítjük.
  2. Villával jól összekeverjük, s evőkanál segítségével minden egyes db tészta tetejére rakunk a csokimázból.
  3. Ezután hűtőbe rakjuk pár órára... Én mindig előző este elkészítem, s másnap esszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x25 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 489
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
93 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

743