r
Nosalty Logó

Kovászosuborka-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kovászosuborka-leves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 134 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 531 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kovászos uborkákat egy kevés lével együtt leturmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk.
  2. Ezután hozzákanalazzuk a tejfölt, és lassan felöntjük a maradék lével.
  3. Alaposan összedolgozzuk a turmix segítségével.
  4. Fagyasztóban fél órát, vagy hűtőben másfél-két órát állni hagyjuk. Eközben elkészítjük a levesbetétként szolgáló pirított zsemlét.
  5. A zsemléket kis kockákra vágjuk, sütőpapírra tesszük, majd 220 fokon, légkeveréses sütőben aranybarnára pirítjuk.
  6. Felaprítjuk a kaprot, a hideg leveshez szórjuk a zsemlekockákkal, és a hőségben jóízűen elfogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1369
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

A megmaradt zsemlekockák tárolására kiváló maga a sütőpapír. Kis batyut hajtogatok belőle, majd egy befőttes gumival vagy szalaggal átkötöm, így teszem el a kenyeres ládába/fiókba/szekrénybe/dobozba (kinek mi van otthon). Ha vendégek érkeznek, csak kibontom a szalagot, és papírban teszem ki az asztalra. Rusztikus, de kellemes látványt nyújt, és újra fel tudtam használni a sütőpapírt is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég találkoztam egy étteremben ezzel a levessel. Találtam is hozzá receptet, azonban mivel az egyszerűséget tartom az egyik legfontosabbnak a konyhámban, úgymond lebutítottam a tejszínes, mascarponés fokhagymachipses változatokhoz képest. Egy jó alaplevest aztán később bármivel megbolondíthatunk. Ez pedig az!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!