r
Nosalty Logó

Kovászos uborka Smaragd konyhajából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Kovászos uborka Smaragd konyhajából
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 796 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 17 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2075.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    772 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 133 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12453.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    9216 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    4631.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    519 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1003 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    561 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 796 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 17 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkákat beáztatjuk, és új kis kefével lesikáljuk-megmossuk. Szűrőn keresztül leöblítjük, és desszertvillával megszurkáljuk. A végeit levagdossuk.
  2. A megmosott kaporcsokrokat és a meghámozott tormát 3 részre osztjuk. Egy tiszta 4,25 l befőttesüveg aljára teszünk a kaporból és a negyed tormából. Rárakosgatjuk az uborkákat, majd az üveg felénél újból teszünk tormát és kaprot, folytatjuk a tetejéig az uborkák rakását, ugyancsak kapor és torma, erre rátesszük a kenyér csücskét.
  3. Egy kancsóba a vízhez sót adunk, elkeverjük, és az uborkákra öntjük addig, míg ellepi. Egy fordított desszertes tányért teszünk a tetejére, és napos ablakpárkányra tesszük, 3-4 napig érleljük. Amikor kész, a kaprot, kenyeret, tormát kiszedjük, az uborkákat szűrőn leöblítjük, a levét egy tálba átszűrjük.
  4. Nagyobb műanyag dobozba tesszük az uborkákat, levét ráöntjük, fedelét rátesszük, és hűtőben tároljuk. Hidegen fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5331
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 21.

Receptkategóriák

Kovászos uborka Smaragd konyhajából
Smaragd konyha 149 recept

Nagyon egészséges a kovászos uborka, kiváló savanyúság a sültekhez, és még szépít is. A család nagyon szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek