r
Nosalty Logó

Körtés-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki44
Körtés-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3320 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 136 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.6 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1526.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 3320 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A körtéket meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és kockázzuk.
  2. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és szintén felvágjuk, majd a körtéhez adjuk, és rászórjuk a fahéjat, cukrot, lisztet.
  3. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd két részre osztjuk, és egy piteformába nyomkodjuk az egyik részét úgy, hogy pereme is legyen.
  4. A másik fél tésztát is kinyújtjuk, és rácsokat vágunk ki derelyemetszővel.
  5. Kivágunk egy akkora kör alakú sütőpapírt, amekkora a süti formája, és sütőlencsével kb. 10 percig sütjük 190 fokon.
  6. Majd kivesszük a lencsét és a sütőpapírt, és visszatesszük további 10-15 percre, amíg megpirul.
  7. Ha megsült, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a vaníliás cukorral, és ráhelyezzük a tésztarácsokat.
  8. Megkenjük vízzel hígított tejföllel, és először 190 fokon tovább sütjük, majd ha a rács már kezd pirulni, visszavesszük a hőfokot kb. 170 fokra, hogy a körtés szaft besűrűsödjön.
  9. Ha kihűlt, porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7937
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta nézegetem a pite recepteket, és most sok a körte... hát miért ne?!:)))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek