Körtés sütemény recept

Körtés sütemény
Körtés sütemény
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apa névnapjára szerettem volna valami új sütivel előállni, de nem sok kedvem volt boltba menni, az itthoni készlet meg eléggé le volt fogyva, így ezt a receptet találtam. Kicsit módosítottam rajta.
Eredeti recept: Christa Schmedes: Bögrés sütemények.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a nem túl édes süteményeket.

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vega
szezon: ősz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

körtés-pudingos kevert sütemény

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Kivajazzuk a tepsit.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vajat darabokban és a túrót. Az egészet nagyjából összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Majd az egészet gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk, a tepsire tesszük, és letakarva pihentetjük.
  4. A pudingot elkeverjük 4 ek tejjel és 3 ek cukorral. A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport, kicsit főzzük, majd kissé hűlni hagyjuk.
  5. Meghámozzuk a körtéket, negyedeljük, kiszedjük a magházakat. A pudingot a tésztalapra kenjük, majd rátesszük a körte negyedeket.
  6. A előmelegített sütőben 30 percig sütjük, az utolsó 5 perc előtt rászórjuk a mandulát.
  7. Kb 1 ek vajon 4 ek cukrot karamellizálunk. Kivesszük a sütőből a tepsit, és tetszés szerint karamellcsíkokkal díszítjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 690
elküldve: 6
receptkönyben: 233
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

andymo

Mióta szakács: 2010.09.14.
3 recept

Hozzászólások (10)

mrschef
mrschefk, 2012-08-28 16:05

Sajnos nekem sem sült meg. :( Mekkora volt a tepsi? Rendes gáztepsi, vagy csak a kisebb?? Egy bögre tejjel a pudingpor egy kisebb tepsire sem elég...

andymo
andymocs, 2011-09-08 22:04

Sajnálom hogy nem sikerült:(
A tésztát úgy csináltad lépésről lépésre? hagytad pihenni? Esetleg nem sütötted túl magas fokozaton gyorsan?
Más ötletem nagyon nincs.

gzsbeus
gzsbeusszo, 2011-09-17 22:53

Mindent a leírás szerint csináltam.Sajnálom én is hogy nem sikerült mert jól nézett ki.

gzsbeus
gzsbeuscs, 2011-09-08 21:23

Nekem nem sikerült,a tészta nem sült meg.Mit ronthattam el?

Főnix
Főnixh, 2011-08-29 18:03

Tegnap megsütöttem!
Nagy sikere volt!
A receptet félre tettem a siker-receptjeim közé.... :D))) Köszi! Főnix

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
676