r
Nosalty Logó

Körtés-mandulás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Körtés-mandulás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1030 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4119 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 1030 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    232.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4733.2 g
  • Cink
    139 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1018 mg
  • Vas
    112 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.1 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    62 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1715 micro
Összesen 4119 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokon. (Alsó és felső meleg.) Kenjük ki a tepsit 2 evőkanál citromízű KRONEN repceolajjal.
  2. Keverjük össze a lisztet, sütőport és a darált mandulát. Verjük habosra (legalább 10 percig) a tojások sárgáját, a porcukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Lassan csorgassuk bele a citrom ízű KRONEN repceolajat folytonos keverés közben, majd adjuk hozzá a túrót. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük tovább, amíg krémes és hófehér lesz. Óvatosan keverjük össze a tojásos-olajos masszával.
  3. Az elkészült keveréket simítsuk 1 cm vastagon a tepsibe. Csepegtessük le, majd vagdossuk be a felezett körtéket, helyezzük a massza tetejére, és a sütő középső állásán süssük 20 percig. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, és végül szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3670
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pofon egyszerű, mégis mutatós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek