Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés-mandulás sütemény

Körtés-mandulás sütemény
Körtés-mandulás sütemény
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pofon egyszerű, mégis mutatós.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokon. (Alsó és felső meleg.) Kenjük ki a tepsit 2 evőkanál citromízű KRONEN repceolajjal.
  2. Keverjük össze a lisztet, sütőport és a darált mandulát. Verjük habosra (legalább 10 percig) a tojások sárgáját, a porcukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Lassan csorgassuk bele a citrom ízű KRONEN repceolajat folytonos keverés közben, majd adjuk hozzá a túrót. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük tovább, amíg krémes és hófehér lesz. Óvatosan keverjük össze a tojásos-olajos masszával.
  3. Az elkészült keveréket simítsuk 1 cm vastagon a tepsibe. Csepegtessük le, majd vagdossuk be a felezett körtéket, helyezzük a massza tetejére, és a sütő középső állásán süssük 20 percig. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, és végül szórjuk meg porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 067
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
735 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kevert mandulás, körtés kevert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1030
tojás 5 db
porcukor 100 g
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
repceolaj 140 ml
tehéntúró 50 g
finomliszt 120 g
mandula 120 g
cukor 70 g
sütőpor 0.5 csomag
körte 6 db