r
Nosalty Logó

Körtés-mandulás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Körtés-mandulás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 832 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2495 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 213 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 832 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.3 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3790 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1993 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 2495 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet felszeleteljük kb. 1 cm vastagságú szeletekre, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát ízlés szerint, és egy teflon tepsibe fektetjük egymás mellé.
  2. A hússzeleteket beborítjuk a hajszálvékony bacon csíkokkal.
  3. A vilmoskörtét kb. 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk, és beterítjük vele a baconos húszseletet, majd néhány szem mandulát helyezünk minden hússzeletre.
  4. A tojást elhabarjuk a tejszínnel, nagyon kevés sóval és a szerecsendióval, és a szeletekre öntjük.
  5. A tepsibe öntünk 2 ek olajat (elhagyható), lefedjük fóliával, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Végül a fóliát eltávolítva 5 perc alatt megpirítjuk.
  6. Jázmin rizst főzünk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2484
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Körtés-mandulás csirkemell
Évi néni 1830 recept

Egy nagyon finom körtém volt otthon. Vagy felfalom, vagy valamibe beleépítem. Így történt. Nagyon szeretem a merőben eltérő ízeket egy fogásban kombinálni.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek