r
Nosalty Logó

Körtés-karamellás rakott piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Körtés-karamellás rakott piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.6 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 3208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. 8 dl tejet 5 ek nyírfacukorral felteszünk melegedni, a maradék 2 dl tejben elkeverjük a karamell ízű pudingporokat. Majd a forró cukros tejjel együtt sűrűre főzzük, a folyékony édesítőt csak akkor keverjük bele, ha már lehúztuk a tűzről az edényt. Tapasszunk folpackot a puding felületére, így hagyjuk tejesen kihűlni (nem lesz "bőrös").
  2. Verjük keményre a tejszínhabot a habfix-szel. A habverővel keverjük simává a karamellpudingot is, majd egyneműsítsük a keményre vert tejszínhabbal. Ezzel elkészült a karamellkrémünk.
  3. Egy 25×30-as edény alját rakjuk ki babapiskótával, vékonyan locsolgassuk meg tejjel a piskótákat (3-4 ek tej, vagy tejeskávé bőven elég hozzál), ezután simítsuk rá a hideg karamellkrémet. A krémre ismét egy sor piskóta kerüljön, de ezt már ne locsojuk meg semmivel.
  4. A körtéket hámozzuk meg, kockázzuk fel, tegyük egy lábasba, majd öntsük fel 3 dl vízzel és a fél citrom levével, fűszerezzük a fahéjjal és a szegfűszeggel, édesítsük a maradék 3 ek nyírfacukorral. Forraljuk a gyümölcsöt 1-2 percig.
  5. Amíg forr a körte, a vanília ízű pudingot keverjük el 1 dl vízben és ezzel sűrítsük be a körtekompótot. Ezt a körtekrémet még melegen simítsuk a 2. réteg babapiskótára. Kihűlés után remekül szeletelhető.
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3312
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családom egyik fele az édes-krémes sütiket szereti, a másik fele a gyümölcsöseket. Nekem viszont nem volt kedvem kétfélét készíteni, így jött létre ez a házasság.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?