Körtés-diós lepény recept

Körtés-diós lepény
Körtés-diós lepény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű kevert kakaós tészta, melyet cikkekre vágott körtével raktam ki, majd irány a sütő. Bő fél óra alatt meg is sült a sütemény, melyet a sütőből kivéve, még forrón, sárgabaracklekvárral kentem le.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

körtés lepény, kakaós kevert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk félbe, és vájjuk ki a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint cikkekre, majd locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze (a citromlé megvédi a körtét a barnulástól).
  2. A vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt.
  3. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és mindegyikkel keverjük alaposan össze.
  4. Ezután keverjük hozzá a kakaót, majd a diót, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet (egy sűrűbb masszát fogunk kapni).
  5. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután helyezzük rá a cikkekre vágott körtét.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre (tűpróbáig süssük, én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem).
  7. A lekvárt állandó keverés mellett melegítsük forráspontig (ha túl sűrű lenne, akkor egy picike vizet öntsünk hozzá melegítés közben).
  8. A sütőből vegyük ki az elkészült süteményt, majd egy ecsettel kenjük le a tetejét a forró lekvárral. Ezután a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, majd úgy kínáljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 837
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
61 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi cs, 2016-12-08 19:21

Kedves NoSalty Csapata!
Az elsők között neveztem be ezt a receptemet a "Fűszeres sütemények receptversenyre" 13 szavazatot már kapott is, most viszont hiába szerepel a versenyben lévő receptek között, napok óta nem lehet rá szavazni. Kérdésem az lenne, mit követtem el, hogy le van tiltva a receptem????
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Gizi

Szalánczi Anna
panno / Szalánczi Anna cs, 2016-12-08 21:09

Kedves Gizi!

Jelenleg két receptverseny fut, és sajnos átmenetileg hiba csúszott a szavazatok számlálásába, aminek a javításán dolgozunk.
A receptversenyben a zsűri dönt a nyertesekről, így ne aggódjon, nem éri hátrány a szavazatok esetleges kiesése miatt.
Elnézést kérünk a kellemetlenségért:

Szalánczi Anna
NoSalty

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi p, 2016-12-09 19:16

Kedves Szalánczi Anna!
Nagyon köszönöm a választ. Én az esélytelenek nyugalmával várom az eredményhirdetés, csak el nem tudtam képzelni, hogy miért nem lehet szavazni a receptemre. Így már értem, és elnézését kérem hogy zavartam.

Üdvözlettel:
Gizi

575