r
Nosalty Logó

Körte takaróban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körte takaróban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körte

Tésztához

Krémhez

Összesen 1052 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körte

Tésztához

Krémhez

Összesen 4206 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körte

Tésztához

Krémhez

Összesen 219 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1052 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    216.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.8 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1842 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 4206 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

Körte

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Körte

  1. A körtéket megpucoljuk, és cukros vízben puhára főzzük.
  2. A körtéket lecsepegtetjük, és rászórunk mindegyikre 1-1 zacskó vaníliás cukrot, és cseppentünk rá egy kevés citrom aromát.

Tésztához

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, közepére mélyedést csinálunk és beledaraboljuk a vajat, rászitáljuk a porcukrot és a csipet sót. Összemorzsoljuk, amikor már morzsalékos, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját. Sima tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk (a legjobb módszer, ha két jól belisztezett sütőpapír között nyújtjuk).
  3. A tészta egy részét vékony (kb 1 cm-es) csíkokra vágjuk, és rátekerjük a körtékre.
  4. A tészta maradék részét is kinyújtjuk, és a kivajazott, belisztezetttepsit kibéleljük vele. Ráhelyezzük a körtéket.
  5. Közepes hőfokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük (a sütési idő sütőfüggő).

Krémhez

  1. Eközben elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük a cukorral, a tojássárgájával és egy kevés tejjel, majd a többi tejhez hozzáadva sűrűre főzzük. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön habbá verjük, és a langyos pudinghoz keverjük.
  2. Ha megsült a tésztánk, a sütőből kivéve ráöntjük a krémet. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 22x11x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1762
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok helyen láttam már, hogy a körtét valamilyen tésztával sütik meg és megtetszett a dolog, bár nem vagyok körte-rajongó. Érdemes kisebb tepsivel dolgozni, akkor lesz pereme a tésztának. 

Hozzávalók

Körte

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek