r
Nosalty Logó

Korona torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Korona torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2673 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 233 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2549.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 2673 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból készítünk egy piskótát.
  2. Míg a tészta sül, addig megfőzzük a pudingot az ananászlével.
  3. A tésztát kettévágjuk, és így "üresen" kivágjuk a koronát (nem bonyolítottam, csak a tetejéből vágtam ki két háromszöget).
  4. Felverjük a tejszínt a habfix-szel, majd apránként beledolgozzuk a már kihűlt pudingot és az ananászdarabkákat. Ha nem elég édes a krém, adjunk hozzá porcukrot.
  5. A tésztát betöltjük a krém háromnegyedével, majd a maradékkal bevonjuk a tetejét (én az oldalát szándékosan nem kentem be). Lehetőleg egyenletesen szétszórjuk rajta a cukorgyöngyöket, majd hogy igazán koronaszerű legyen, a csokigolyókkal helyettesítjük a drágaköveket.
  6. A torta megy a hűtőbe, míg elkészül a csokiból a dekoráció az oldalára.
  7. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd várunk picit, hogy ne legyen nagyon folyós.
  8. Ezután veszünk egy zacskót és sütőpapírt vagy alufóliát, a fóliát kb. 5 centis csíkokra vágjuk, és egy tálcára rakjuk. A zacskóba beletöltjük a folyékony csokit, és kilyukasztjuk a zacskó csücskét (minél kisebb a lyuk, annál szebb a végeredmény). A csokit vékony csíkokban csorgatjuk a fóliára előbb függőleges, majd vízszintes irányba, hogy rácsos legyen.
  9. Ha kész, megy a hűtőbe dermedni, majd a torta oldalához nyomjuk finoman fóliával együtt a csokirácsot, és finoman lehúzzuk a csokiról a fóliát.
  10. A kisebb részeknél letörjük még a fólián hagyva a csokit, ahova kell, megtoldjuk, a lényeg, hogy a fólia utolsóként kerüljön le, így marad szépen egyben a csoki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2305
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors szülinapi torta kellett, de látványos, sajna csak erre volt időm, de nagyon tetszett a kis hercegnőnknek, és a vendégek sem panaszkodtak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?