Kornspitz kenyér recept

1 adag
1094
kcal
Kornspitz kenyér
Kornspitz kenyér
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy korábban készített kornspitz recept alapján készült a kenyér. A megadott mennyiséget egy kicsit megnöveltem. A végeredmény egy jó állagú (nem túl tömör, nem túl laza), finom kenyér lett.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

rozsos-Graham-lisztes kenyér pirított magokkal, sokmagvas Graham-kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a magőrleményhez a magokat megpirítjuk, és megőröljük.
  2. A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a cukrot.
  3. A liszteket egy tálba mérjük, hozzákeverjük a sót és a magőrleményt.
  4. Az élesztős vízhez keverjük az olívaolajat, és hozzáöntjük a liszthez.
  5. Bedagasztjuk a tésztát, bucit formálunk belőle, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  6. Ekkor átgyúrjuk, ismét kerek bucit formálunk a tésztából, beleforgatjuk a keményítőbe, és egy vékonyan kiolajozott kerek sütőformába tesszük, és újból kelesztjük 40-50 percig.
  7. Ekkor bevágjuk a tetejét. A sütőt előmelegítjük, amíg melegszik a sütő, addig még kelhet a kenyér.
  8. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 320
elküldve: 2
receptkönyben: 236
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (6)

rapne
rapnecs, 2012-03-08 19:12

Kedves Tündér!
Már többször elkészítettem a receptedet, a családom imádja (még a 10,5 hónapos kislányom is)! Annyit változtattam, hogy kicsit kevesebb ideig kelesztem, és sikért is teszek bele. Egyébként az arányok tökéletesek és már kelesztés előtt látszik, hogy ebből csak jó sülhet ki! :) Mostanában bucikat sütök belőle - azok is fantasztikusak!
Köszönöm szépen a receptet!

Ízes kalandok
Ízes kalandokh, 2010-09-27 15:08

Kedves Banyuska! Nem tudom, hogy fog viselkedni tönköly liszttel. Lehet egy próbát megér:) Talán kicsit kevesebbet (kb.8-10 dkg) kéne hozzáadni, mivel olyan tömörebb szerkezetű....(én erre gondoltam:)

banyuska
banyuskah, 2010-09-27 11:27

Kedves Tündér!

Arra volnék kíváncsi,mivel a rozsliszten kívül mindenem megvan hozzá,tönköly liszttel elkészítve is jó lenne-e?

Dacota
Dacotap, 2010-06-11 20:48

Kedves Tündér!
Ez valami gyönyörű lett! Gratulálok:)
Üdv:
Nóra

Legfrissebb cikkek

Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.
1094