Kornspitz kenyér recept

1 adag
1094
kcal
Kornspitz kenyér
Kornspitz kenyér
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy korábban készített kornspitz recept alapján készült a kenyér. A megadott mennyiséget egy kicsit megnöveltem. A végeredmény egy jó állagú (nem túl tömör, nem túl laza), finom kenyér lett.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

rozsos-Graham-lisztes kenyér pirított magokkal, sokmagvas Graham-kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a magőrleményhez a magokat megpirítjuk, és megőröljük.
  2. A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a cukrot.
  3. A liszteket egy tálba mérjük, hozzákeverjük a sót és a magőrleményt.
  4. Az élesztős vízhez keverjük az olívaolajat, és hozzáöntjük a liszthez.
  5. Bedagasztjuk a tésztát, bucit formálunk belőle, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  6. Ekkor átgyúrjuk, ismét kerek bucit formálunk a tésztából, beleforgatjuk a keményítőbe, és egy vékonyan kiolajozott kerek sütőformába tesszük, és újból kelesztjük 40-50 percig.
  7. Ekkor bevágjuk a tetejét. A sütőt előmelegítjük, amíg melegszik a sütő, addig még kelhet a kenyér.
  8. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 457
elküldve: 2
receptkönyben: 242
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (6)

rapne
rapnecs, 2012-03-08 19:12

Kedves Tündér!
Már többször elkészítettem a receptedet, a családom imádja (még a 10,5 hónapos kislányom is)! Annyit változtattam, hogy kicsit kevesebb ideig kelesztem, és sikért is teszek bele. Egyébként az arányok tökéletesek és már kelesztés előtt látszik, hogy ebből csak jó sülhet ki! :) Mostanában bucikat sütök belőle - azok is fantasztikusak!
Köszönöm szépen a receptet!

Ízes kalandok
Ízes kalandokh, 2010-09-27 15:08

Kedves Banyuska! Nem tudom, hogy fog viselkedni tönköly liszttel. Lehet egy próbát megér:) Talán kicsit kevesebbet (kb.8-10 dkg) kéne hozzáadni, mivel olyan tömörebb szerkezetű....(én erre gondoltam:)

banyuska
banyuskah, 2010-09-27 11:27

Kedves Tündér!

Arra volnék kíváncsi,mivel a rozsliszten kívül mindenem megvan hozzá,tönköly liszttel elkészítve is jó lenne-e?

Dacota
Dacotap, 2010-06-11 20:48

Kedves Tündér!
Ez valami gyönyörű lett! Gratulálok:)
Üdv:
Nóra

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
1094