r
Nosalty Logó

Korianderes báránycurry

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Korianderes báránycurry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A báránycurryhez

A tálaláshoz (kihagyható)

Összesen 802 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A báránycurryhez

A tálaláshoz (kihagyható)

Összesen 3204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A báránycurryhez

A tálaláshoz (kihagyható)

Összesen 210 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 802 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4004.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1187 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 3204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A báránycurryhez

A tálaláshoz (kihagyható)

Elkészítés

A báránycurryhez

  1. A korianderlevelet, a mentát, a kókuszt, a magvakat, a a zöld chilit és a mustárt turmixoljuk össze kb fél dl vízzel.
  2. Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, tegyük hozzá a fahéjat, a kardamomot és szegfűszeget. Egy perc után jöhet a hagyma. Ezt süssük lassú tűzön 15 percig, amíg a széle barnulni nem kezd.. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért és a bárányt. Süssük így a húst 5 percig, szórjuk meg a kurkumával, a korianderrel és a római köménnyel, majd kevergessük a húst néhány percig, hogy a fűszerek teljesen bevonják.
  3. Vegyük kicsire a lángot, tegyük hozzá a joghurtot, a zöld masszát, 4 dl vizet és egy tk sót. Ezután forraljukfel, fedjük le, és hagyjuk kis hőfokon párolódnikb. 45 percen át, vagy amíg a bárány nem puhulmeg. Ekkor adjuk hozzá acitromlevet, szükség szerint ízesítsük. Ha több szószt szeretnénk, adhatunk hozzá még egykevés vizet.
  4. Tálaláskor hintsük meg frissen őrölt fekete borssal, garam masalával és friss korianderrel.
  5. Jól illik hozzá a főtt basmati rizs.
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4910
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 09.

Ajánló

Èlettani hatása: közepesen savas, kevesebb hússal enyhe. Ha a rizs helyett inkább indiai kenyérfélével fogyasztjuk, a hatás még jobb. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel egy indiai receptkönyvből származik (Camelia Pandzsabi: A legjobb curryreceptek Indiából). A Konkan-partvidékről való, ahol jellegzetes termő-, és fűszernövény a koriander. A hozzávalók népes seregétől senki ne rettenjen vissza. Csak első ránézésre tűnik soknak, a java fűszerekből áll.  Rendkívül élénk színű, zamatos étel, de VIGYÁZAT! A koriander testes aromáját, ami leginkább egy megriadt poloskához hasonlít, nem mindenki szereti. Győződjünk meg erről, mielőtt nekiállnánk. Ha nem szeretjük az illatát, próbálkozzunk helyette petrezselyemmel.

Hozzávalók

A báránycurryhez

A tálaláshoz (kihagyható)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!