Korhely pontyhalászlé recept

Korhely pontyhalászlé
Korhely pontyhalászlé
150 perc / előkészület: 20 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halászlének van egy sokadik alternatívája, amiben nem a tészta vagy a passzírozás a lényeg, hanem, hogy citrommal és tejföllel, korhely módra készítjük el. A bajai és szegedi verziók mellett ez is tökéletesen megfér, sőt igazából mindenképp érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

savanyú halászlé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró csíkokra vágott füstölt szalonnát egy nagyobb edényben lepirítjuk, hogy a belőle kisülő zsírt tudjuk használni a továbbiakban.
  2. A pirított szalonnára jöhet az apró kockára vágott hagyma, amire rakjuk rá a halaprólékot, és keverjük össze.
  3. Erre jöhet az apróra vágott fokhagyma, a kockára vágott paradicsom és a paprikák.
  4. Sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően, majd szórjuk meg fűszerpaprikával az egészet, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje rendesen.
  5. Forraljuk fel, majd vegyük a tűzet alacsonyra, és így 2 órán át főzzük.
  6. Utána egy tésztaszűrő segítségével szűrjük le a levest, majd a sűrűjét kissé passzírozzuk át.
  7. Öntsük vissza a leszűrt levet az edénybe, és facsarjunk rá egy citrom levét, majd helyezzük a halszeleteket is a levesbe, és főzzük még 10 percig az egészet, míg a halak megfőnek.
  8. Közben a tejfölt keverjük ki liszttel, és adjunk hozzá a halászlé levéből is, majd lassan csorgassuk bele a levesbe, és keverjük jól el.
  9. Tálalásnál helyezzünk ki citromgerezdeket és tejfölt is, ha valaki még szeretne rakni a halászlevébe.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 361
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
297 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

734