Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konyakos sertésszűzpecsenye

Konyakos sertésszűzpecsenye
Konyakos sertésszűzpecsenye
27 perc / előkészület: 10 perc főzés: 7 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tökéletes, szaftos szűzpecsenye receptje - amit nyakon öntöttünk egy kis konyakos mártással!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem krumplipüré megy hozzá legjobban, de kísérletezzetek bátran!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét fél órán át szobahőmérsékleten pihentetjük (egy deszkán pl).
  2. Sózzuk, borsozzuk, picit belenyomkodjuk a húsba a fűszert.
  3. Egy serpenyőbe felhevítjük a vaj és olívaolaj keverékét, és a fűszerezés után azonnal beletesszük a szűzpecsenyét. 7-8 percig, nagy lángon forgatva körbesütjük. Akkor jó, ha az ujjunkkal még bőven be tudjuk nyomni.
  4. Egy tűzálló tálba tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre. A szűz méretétől is függ, hogy mennyi ideig kell sütni, de akkor jó, ha hústűt belenyomva már nem jön belőle rózsaszín lé. Ha kész, kivesszük, és 15 percig pihentetjük felvágás előtt.
  5. Közben a serpenyőben maradt pörcökre és hússzaftra ráöntjük az alaplevet, a konyakot és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk.
  6. Kisebb lábasba öntjük, 10 percig nagy lángon forraljuk, hogy kicsit sűrűsödjön, ízesebbé váljon. Hozzáadjuk a tejszínt, és még 5 percig főzzük kisebb lángon. Végül beleteszünk 2 kanál vajat, elkeverjük, és levesszük a tűzről.
  7. A húst szeletekre vágjuk, és a mártással meglocsolva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 827
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
759 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

konyakos szűzpecsenye

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

350
sertésszűz 350 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vaj 1 dkg
alaplé 2.5 dl
konyak 20 ml
kakukkfű 2 szál
habtejszín 200 ml
vaj 2 ek