r
Nosalty Logó

Könnyű szelet eragal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-199615
Könnyű szelet eragal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Puding

Gyümölcsréteg

Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Puding

Gyümölcsréteg

Összesen 4131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Puding

Gyümölcsréteg

Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6439.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    2608 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    1733 mg
  • Nátrium
    1884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.5 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 4131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Puding

Gyümölcsréteg

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük.
  2. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  3. Sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe öntjük a masszát.
  4. Középső polcon, alsó-felső sütéssel 20 percig sütjük.
  5. Amikor a teteje aranybarna, akkor kivesszük és hűlni hagyjuk.

Puding

  1. Egy liter tejet felforralunk. Addig 3 dl tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport, és hozzáadjuk a cukrot.
  2. A felforralt tejet a tűzről lehúzzuk, és hozzáöntjük a pudingos keveréket.
  3. Folyamatos keverés mellett, a tűzre visszatéve, egy percig forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd.
  4. Ráöntjük a piskóta tetejére a pudingot.

Gyümölcsréteg

  1. Az erdei gyümölcsöket megpucoljuk, vagy ha fagyasztott, kiolvasztjuk.
  2. A puding tetejére szórjuk, amikor az már egy kicsit hűlt.
  3. A gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint elkészítjük, és a süteményre öntjük, belülről kifelé haladva.
  4. Egy órát pihentetjük szobahőmérsékleten, majd hűtőbe tesszük legalább három órára.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2823
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Sok pudingpor halmozódott fel itthon, így született a süti, amit azóta már többször is meg kellett ismételnem. 

Hozzávalók

Piskóta

Puding

Gyümölcsréteg

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek