r
Nosalty Logó

Könnyű kapros - túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tmea
Könnyű kapros - túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 733 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2928 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 217 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 733 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4497.2 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    518 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 2928 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tölteléket előző este elkészítjük, mégpedig úgy, hogy az áttört túrót összekeverjük a kétféle cukorral, a 2 tojássárgájával, a tejföllel, a búzadarával és a kaporral. A tojás fehérjéket félretesszük a hűtőbe.
  2. A tésztához az élesztőt 1 evőkanálnyi cukorral elkevert 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez. Hozzáadjuk a zsiradékot, a maradék 2 evőkanálnyi cukrot, a tojássárgáját, majd lágy tésztát dagasztunk belőle, amit lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztünk (kb 1 óra).
  3. A tepsit kizsírozzuk-lisztezzük, a sütőt előmelegítjük, a tésztát lisztezett deszkán a tepsi méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk, és a tepsibe helyezzük úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
  4. Elővesszük a bekevert töltelékünket és a 3 tojásfehérjét.
  5. A 3 fehérjéből jó kemény habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a kapros-túrós masszába. Az így kapott töltelékünket rákenjük a tepsibe helyezett tésztára, és az egészet kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 19609
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Ajánló

A klasszikus ízek kedvelőinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokáig számomra az ehetetlen kategóriába tartozott a kapor. Egyedül a tökfőzelékben tudtam elképzelni, hogy magamhoz vegyem. Aztán jött egy pillanat, amikor teljesen rákattantam. Akkor jutott eszembe ez a süti, amire úgy emlékeztem, hogy gyermekkoromban szerettem, de azóta nem ettem. A nagymamám volt az egyetlen a családban, aki ezt a sütit sütötte, de ekkor Ő már nem élt sajnos. Így elkezdtem a neten keresgélni. Megdöbbentő volt számomra az a gigantikus mennyiségű túró, amit a neten található receptek írtak ehhez a süteményhez. Teljes mértékben irreálisnak, feleslegesnek és értelmetlennek tűnt egy közepes méretű tepsinyi kelt tésztához 70 dkg-1 kg közti mennyiségű túrót felhasználni. Egyébként sem vagyok híve az esztelenségeknek és a fenhéjázó pazarlásnak, így gondoltam, akkor ismét neki kell látnom a kísérletezésnek és megoldani a számomra reális 25 dkg túróból ezt a süteményt. Sikerült is, és nagyon-nagyon finom lett a végeredmény, pont olyan, mint amilyenre gyermekkoromból emlékeztem! Bátran ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek