Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű cseresznyés clafoutis

Könnyű cseresznyés clafoutis
Könnyű cseresznyés clafoutis
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Javában dübörög a cseresznyeszezon, a világ egyik legegyszerűbb édessége, a clafoutis pedig cseresznyéből az igazi. Ezért még a sütőt is megéri bekapcsolni, szóval kavarásra fel!

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés tejpite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy kis tálkában elkeverjük a sóval és a sütőporral.
  2. A tojásokat beleütjük egy mély tálba, hozzáadjuk a nádcukrot, és elektromos habverővel habosra verjük.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat és a tejszínt, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és a citromhéjat.
  4. Továbbra is folyamatosan keverve a habverővel, kisebb adagokban hozzáöntjük a lisztes keveréket, és csomómentesre dolgozzuk.
  5. Egy hőálló tálat kivajazunk, belerakjuk a tisztított cseresznyét, és nyakon öntjük a tésztával. 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha túl gyorsan barnulna a teteje, fedjük le a tálat benedvesített, kinyomkodott sütőpapírral.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk, hidegen-melegen egyaránt finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 1 812
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
649 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-07-09 18:39

A cseresznye már régen leérett, híre hamva sincs, annyira nem dübörög :) .......persze ettől még el lehet spájzolni a receptet, s befőttből is el lehet készíteni :) .......bizonyára nagyon finom lehet! :)

195
finomliszt 3 dkg
1 csipet
sütőpor 2 tk
tojás 2 db
nádcukor 6 dkg
vaj 6 ek
habtejszín 60 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 1 ek
cseresznye 35 dkg