Könnyű áfonyás muffin recept

Könnyű áfonyás muffin
Könnyű áfonyás muffin
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre kikísérleteztem a legkönnyebb tésztájú muffint, amibe olyan gyümölcsöket tehetünk, amit csak akarunk. Imádom az áfonya savanykás ízét, épp volt is a hűtőben, íme a végeredmény.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: muffin
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

muffin, áfonyás muffin, kefires-áfonyás muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, és kibélelünk 12 muffin formát papírral.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd az egészet átszitáljuk.
  3. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliakivonatot, valamint a citromhéjat.
  4. Hozzáadjuk a száraz hozzávalók egyharmadát, majd a kefirt egyharmadát, utána újra a lisztes keverék jön, megint a kefir, az utolsó adag liszt, majd a kefir maradéka. Ha összekeveredett, ne keverjük tovább.
  5. Beleforgatjuk az áfonyát, majd a masszát a muffin formákba kanalazzuk, egészen a tetejéig.
  6. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 46 562
elküldve: 9
receptkönyvben: 578
elkészítve: 50/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept
hirdetés

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lyrical83
Hajni.SZ / lyrical83 p, 2016-11-04 15:04

Isteni finom! Nemrég sült ki. Szederrel készítettem, a tetejére pedig csokidarabokat szórtam. :) Nekem 18 db muffin jött ki belőle (nagyobb muffin formával). Hőlégkeveressel 180 fokon sütöttem 15 percig. Köszi a receptet! Nem vagyok egy nagy muffin rajongó, de ez NYAMI! :)

ttunde59
ttunde59 szo, 2015-05-23 12:19

..idénye lévén szamócával "bolondítva" ;) hangulatjel..bodzalével "hígítva ;)..így a cukoradag minimálisra csökkentve..de főleg azon praktikus okból, mert kifelejtettem :)

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz szo, 2014-06-14 21:36

sziasztok, most sülnek a muffinik. cseresznyével és málnával készítettem.kíváncsian várjuk az eredményt.

HgyPancsa
HgyPancsa cs, 2014-06-05 18:33

Finom, könnyű muffin tészta! Eperszezon van, így eperrel készítettem és így is isteni! Köszönöm a receptet!

Coook
Coook / Coook sze, 2014-06-04 09:46

Kedves Ejudit10! a rétesliszt is nehezebb, mint az általános liszt, úgyhogy ha könnyű, levegős muffint szeretnék, sima lisztet használok

Ejudit10
Ejudit10 sze, 2014-06-04 08:40

Kedves Coook! Érdeklődöm, hogy általában réteslisztet, vagy síma lisztet használsz a miffonokhoz. Üdv: Judit

310