Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált oldalas

Konfitált oldalas
Konfitált oldalas
370 perc / előkészület: 10 perc sütés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A konfitálás mindaddig tűnik rettentően bonyolultnak, míg ki nem próbáltuk egyszer otthon! Egy régi eljárásról van itt szó, ami nem más mint az alacsony hőfokon, zsírban főzés, aminek köszönhetően a hús nem szárad ki, hanem igazán porhanyós marad a végén. Egyszer ki kell próbálni, és utána már bármit lehet konfitálni!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalasokat alaposan besózzuk-borsozzuk, meghintjük barna cukorral is, és bekenjük reszelt fokhagymával. Így pácoljuk minimum 1-2 órát, de minél tovább tesszük, annál jobb!
  2. Pácolás után leöblítjük a húsokat, és szárazra töröljük.
  3. Egy nagy sütőedényben felolvasztjuk a zsírt, és beletesszük az oldalasokat.
  4. Hozzáadjuk a tisztított fokhagymát, egész borsot és babérlevelet. Lefedjük, és 100 fokos sütőbe tesszük, majd 5-6 órán át ott hagyjuk. Akkor van kész az oldalas, ha a csontok már könnyen ki tudnának jönni a húsból.
  5. A kész oldalasokat egy tepsibe tesszük, és a sütő legnagyobb fokozatán 5-10 percig sütjük, hogy kis kérget kapjon. Utána fogyaszthatjuk is!
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1900 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 105
össznézettség: 14 629
elküldve: 9
receptkönyvben: 120
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
759 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéssült, konfitált sertésoldalas

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bertapiri
bertapiri Tue, 2017-03-07 13:06

A sütőmet nem tudom 100 fokon tartani, fent gázon is tudna ilyen edényben sülögetni? A pirulgatás már mehetne a sütőben.

hinyenc
Tamas / hinyenc Tue, 2017-03-07 14:59

Nem kell 100 fokon tartani, lehet alacsonyabb is, akár 80 fok, vagy ha gázsütő akkor a legalacsonyabb! A fenti gázon, abban az esetben működik a dolog, hogy ha jó hővezető edényben készíti, de úgy még nem próbáltam, szóval tapasztalatból nem tudok beszélni! Remélem segítségére voltam.

1349
sertésoldalas 1.5 kg
fokhagyma 1 fej
barna cukor 4 ek
fekete bors 1 ek
babérlevél 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint