r
Nosalty Logó

Konfitált báránycsülök zöld morzsában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dnbsoldiers
Konfitált báránycsülök zöld morzsában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
85 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír

A bárányhoz

A morzsához

A fehérrépapüréhez

Összesen 1939 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír

A bárányhoz

A morzsához

A fehérrépapüréhez

Összesen 15513 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír

A bárányhoz

A morzsához

A fehérrépapüréhez

Összesen 400 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    197.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1939 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    1581.4 g
  • Telített zsírsav
    463 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    872 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    1676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4828.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    2670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 15513 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 400 Kcal

Hozzávalók

A bárányhoz

A morzsához

A fehérrépapüréhez

Elkészítés

A bárányhoz

  1. Konfitált báránycsülök:
  2. A megmosott, letisztított báránycsülköket sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy olyan sütőbe helyezhető edénybe amiben éppen, hogy elférnek. Minél nagyobb tér ki van töltve az edényen belül, annál kevesebb zsiradékra van szükség.
  3. A zsiradékot melegítsük fel 50°C körülire, majd öntsünk a csülökre annyit, amennyi ellepi. Ha passzentos az edény, elég lesz 1 kg.
  4. A megpucolt fokhagymát, rozmaringot dobjuk a zsiradékba.
  5. Tegyük az egészet 85°C-ra beállított sütőbe, és a bárány korától függően hagyjuk ott 7-10 órán keresztül. Villával ellenőrizhetjük, hogy megpuhult-e. Ha nem tud a gázsütőnk 85°C-t, akkor az ajtaját résnyire nyissuk ki, és támasszuk meg valamivel, és úgy állítsuk be a pontos hőfokot.
  6. Olvasszunk vajat egy lábosban, és adjunk hozzá 1 mk ételszínezéket. Keverjük el, majd pirítsuk meg benne a panko morzsát.
  7. Ha a csülök elkészült, vegyük ki a zsírból, csöpögtessük le egy kicsit, majd hempergessük meg a zöld morzsában.
  8. Tálaljuk vaníliás fehérrépapürével.
  9. Vaníliás fehérrépapüré:
  10. A fehérrépát, krumplit, almát kockázzuk fel, és tegyük egy megfelelő edénybe.
  11. Öntsünk az edénybe annyi tej és húsleves keveréket, amennyi éppen ellepi a zöldségeket, majd fedő alatt 20 perc alatt puhára főzzük.
  12. Hozzáadjuk a kikapart vaníliamagokat, sózzuk, borsozzuk.
  13. Pürésítsük botmixerrel vagy turmixgépben. A kívánt állagot beállíthatjuk a maradék tej-alaplé hozzáadásával. Ne legyen túl híg.
  14. Vajjal, citromlével ízesítsük.
  • Sütés hőfoka: 85 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 420 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2698
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Ajánló

Erzsébet Pince "Király" 2009 borral igen nagy élményt nyújtott.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Az első saját fejlesztésű főételem. :) Libazsír helyett használhatunk olívaolajat, aminek hatására kicsit lágyabb ízű lesz a hús, de ha szeretjük a markánsabb ízeket, maradjunk a libazsírnál. Az elkészítési idő elég hosszú, de nem muszáj az elfogyasztás napján megcsinálni. Mivel a konfitált étel hűtőben, jól lezárt edényben hetekig is eláll, elkészíthetjük előre. A lényeg, hogy a zsiradék teljesen elfedje a húst, és zsírjában hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók

A bárányhoz

A morzsához

A fehérrépapüréhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek