r
Nosalty Logó

Kolbászos-zöldborsós rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kolbászos-zöldborsós rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1247 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4987 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4755.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    4007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 1247 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.3 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19021.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    16029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1053 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    3719 micro
Összesen 4987 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót forrásban lévő sós vízben kb. 2 percigblansírozzuk, majd leszűrjük.
  2. Kivesszük az egyharmadát, és ezt villával péppé törjük.
  3. A kolbászt apró darabokra vágjuk.
  4. Az alaplét felforraljuk.
  5. 5 dkg vajat egy magasabb falú lábasban felolvasztunk, hozzáadjuk az apró kockára felvágotthagymát és a kolbászt. Kb. 5 perc alatt puhára dinszteljük.
  6. A rizst beletesszük, összekeverjük, és ha a rizs felmelegedett, hozzáöntjük a bort, és ezt hagyjuk teljesen elpárologni. Beletesszük a paradicsompürét.
  7. Az alaplét fokozatosan, merőkanalankéntadagoljuk a rizshez, folyamatos kevergetés mellett. A következő mennyiséget csak akkor szabad hozzákeverni, ha az előzőt már teljesen beszívta a rizs. (Ez kb. 20 percet vesz igénybe.) Kb. 10-12 perc elteltével beletesszük a zöldborsót. A lábas oldaláról és aljáról folyamatosan lekapargatjuk az odaragadt rizsszemeket. A vége fele fokozatosan csökkenteni kell a hozzáadott alaplé mennyiségét, nehogy túl lágy legyen.
  8. Ha kész, a tűzről lehúzzuk. Pár perc pihentetés után 7,5 dkg felkockázott hideg vajat és a reszelt parmezán sajtot fakanállal lendületes mozdulatokkal belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 552
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 57569
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a rizottórecept is a karácsonyra kapott Giorgio Locatelli szakácskönyvből származik. Nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek