r
Nosalty Logó

Kolbászos zöldborsófőzelék egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vera vagyok
Kolbászos zöldborsófőzelék egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2054 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2796 micro
Összesen 513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9852.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    8263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    2119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11186 micro
Összesen 2054 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fazékba beleöntjük a borsót és a kolbászt. (Ha a kolbász nyers, akkor kisebb darabokra vágjuk, hogy egészen biztosan átfőjön az alatt az idő alatt, amíg a borsó megfő.) Ezután beletesszük a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  2. Lefedjük a fazekat és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a borsó el nem készül. (A borsó minőségétől függ, hogy ez meddig tart. Lehet 15, de lehet 25 perc is. Időnként meg kell kóstolni.)
  3. Ezalatt elkészítjük a habarást. Egy edényben habverővel összekeverjük a tejfölt, a tejet és a lisztet csomómentesre. (Én sosem készítem tejszínnel, mert úgy túl édeskés, túl krémes lesz.)
  4. A megfőtt főzelékből kivesszük a kolbászokat, mert csak zavarnának a habarásnál. Ezután beleöntjük a habarást a forrásban lévő főzelékbe úgy, hogy közben keverjük a habverővel. Addig kevergetjük, amíg a főzelék újra fel nem forr. Ilyenkor érdemes megkóstolni, hogy elég fűszeres-e, és ha kell, akkor még meg lehet sózni például.
  5. Ezután érdemes állni hagyni még 5-10 percig, hogy rendesen besűrűsödjön. A kolbászt csak a tálban tesszük vissza a főzelékbe.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 69681
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 09.

Ajánló

Inkább felnőtteknek ajánlom, a benne főtt fűszeres kolbász miatt. De anélkül is el lehet készíteni. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Gyakran készítek zöldborsófőzeléket, mert gyors, egyszerű és szeretjük. :) Én sosem készítek külön rántást a főzelékbe, csak habarom.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!