Kolbászos-sajtos pogácsa recept

Kolbászos-sajtos pogácsa
Kolbászos-sajtos pogácsa
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáljátok meg úgy, hogy a tetejét nem egész tojással kenitek meg, csak a sárgájával, mert akkor a teteje barna, aranysárga lesz.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

sajtos tésztájú pogácsa kolbásszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 dkg élesztőt 1 dl tejben megfuttatjuk 1 tk cukorral.
  2. Összegyúrjuk, majd 20 perc pihentetés.
  3. Kinyújtjuk vékonyra, és  20 dkg reszelt sajtot eloszlatunk rajta.
  4. Feltekerjük, mint a kakaós csigát. Kb. 2 cm-esre lenyomkodjuk, és szaggatjuk.
  5. Ekkor tesszük rá a kolbászdarabkákat.
  6. Tetejét tojássárgájával kenjük meg. Még egy kis sajtot szórunk rá.
  7. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 546
elküldve: 6
receptkönyvben: 363
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Csabi bp.

Mióta szakács: 2010.03.21.
8 recept
hirdetés

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rfeher
rfeher cs, 2013-02-14 08:12

engem az erdekelne,hogy masnap milyen a pogacsa? vendegsegbe vinnem,de aznap nincs ido elkesziteni. kiszarad, vagy szottyos lesz?

Monique
Monique v, 2012-02-19 21:22

Szia Csabi,
megsütöttem a pogit, sajnos csak fél adagot, jól sikerült és nagyon fincsi:) Egy adag kolbász nélkül készült, az is szuper, csak a kolbász hiánya miatt picit sótlan, de senki nem reklamált. Nagyon köszönöm a receptet, élmény volt megsütni.
Üdv. Moni

Anya-banya
Anya-banya h, 2012-01-09 20:31

Szia Csabi!
Ma elkészítettem, a családom rárabolt. Nagyon fincsi!!
Köszi.

csabi bp.
Csabi bp. / csabi bp. v, 2010-05-23 11:31

Rolando!

kb. 20 perc de minden sütőnél lehet pár perc eltérés utána figyeld,hogy ne legyen nyers és ne égjen meg.

rizsa
rizsa p, 2010-05-21 14:01

Üssetek agyon, de én soha nem nézem egy receptnél a sütési időt. Ok a hozzávalókat is sacc/kb-ra adagolom. Viszont a Lányomnak készített kis kockás fűzetben az írtam: "ha hóka, akkor még hagyd békén, ha fekete, dond ki":) Nála müködik:)
Azt hiszem ezért gyártják a sütőket kukucskálosra.

Kata

Rolando
Rolando / Rolando v, 2010-05-23 00:36

Ha nem is a pontos idő, de egy közeli értéknek örülnék.
Mondom, én soha nem csináltam még semmilyen pogácsát és nem szeretnék a sámlin ülni és végig bámulni az egészet.
Teljesen mind1, meglátom, hogy neki esek e. Egyenlőre várom a pontosítást is.

Rolando
Rolando / Rolando p, 2010-05-21 13:54

Helloka!

Számomra picit érthetetlen ez a recept ill. a leírás. Lehet csak azért, mert még sosem csináltam pogácsát.
Szóval: az élesztős tejet gyúrom vagy mi? Az első és a második pont közt semmi kapcsolat sincs.
Engem nem csak az érdekelne hogy hány fokon kell sütni, hanem a sütési idő is!
Kicsit pontosítsd a receptet!

Dorca
Dorca v, 2010-04-18 19:53

Szinte ki sem tudott hűlni ,pár perc alatt elkapkodták.Nagy sikere volt!Köszi

1241