r
Nosalty Logó

Kolbászos-padlizsános egytál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Kolbászos-padlizsános egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 835 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3336 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    2508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 835 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11366.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    10030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    1849 micro
  • β-crypt
    345 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    4081 micro
Összesen 3336 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    725 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 168 Kcal

Elkészítés

  1. A kolbászt karikára vágjuk, a padlizsánt cikkekre. A hagymát kockára vágjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a kolbászt, a kolbászkarikákat lyukas kanállal kiemeljük.
  3. Pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a padlizsánt és a babot, kevés vízzel 10 percig pároljuk.
  4. Vízzel felengedjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a köményt és a sűrített paradicsomot.
  5. Felforraljuk, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, takarékon puhára főzzük.
  6. Legvégül adjuk a kukoricát, a tejszínnel elkeverjük.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7552
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 22.

Ajánló

Gombát is adjunk hozzá! Nálunk sajnos nem lehet, Vilmos nem eszi a gombát. Friss kenyérrel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-padlizsános egytál
Harmathy Ildikó 313 recept

Télidőre való tartalmas étel. Ha csípős kolbásszal készítjük, csíp is, meleg mindenképpen, a bor is könnyen csúszik mellé, jól átmelegít tehát.

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek