r
Nosalty Logó

Kolbászos krumpligombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Kolbászos krumpligombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombóchoz:

Paprikamártás:

Összesen 764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombóchoz:

Paprikamártás:

Összesen 3054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombóchoz:

Paprikamártás:

Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8987.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    6481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    4483 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3227 micro
Összesen 3054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    139 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz:

Paprikamártás:

Elkészítés

A gombóchoz:

  1. A burgonyát megfőzzük, és krumplinyomón áttörjük. Sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és lisztet.
  2. Lisztezett deszkán hosszúkás rúddá formázzuk, és 2 cm-es darabokat vágunk belőle egy spatulával.
  3. A kolbászhúst bekeverjük a sonkával és a sajttal, fűszerezzük, majd ellapítjuk a krumplis tésztát, és egy teáskanálnyi tölteléket teszünk a közepébe, és összenyomjuk.
  4. Formás gombócokat készítünk, majd forrásban lévő sós vízben addig főzzük, míg a gombócok a víz felszínére nem jönnek. Akkor még 1-2 percig hagyjuk, majd szűrjük le, és olvasztott vajra szedjük ki, ha lecsöpögött róla a víz, tegyük meleg helyre.

Paprikamártás:

  1. A paprikaszószhoz a hagymákat az olajon pároljuk, majd a paprikát felaprózva a paradicsommal együtt hozzádobjuk. A fűszerekkel ízesítjük.
  2. Ha megpuhult minden, akkor botturmix segítségével sima mártássá keverjük. A tejszínt ezután adjuk hozzá, és a vízben elkevert keményítővel besűrítjük visszatéve a tűzhelyre.
  3. 1-2 perc alatt elkészül, és már tálalhatjuk is a gombócokkal, megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 352
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21234
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos krumpligombóc
Zsuzsamama56 321 recept

Benke Laci bácsit évtizedek óta ismerem, és ki ne! Amikor az egyik karácsonyon a lányomtól megkaptam képes receptkönyvét, annyira megörültem, hogy sorra vettem a könyvbeli recepteket, és elkészítettem a család örömére. Főleg a levesek és sütemények érdekeltek, de bármi, amihez hozzányúl, annak értelmet ad a gasztronómiában. A tradicionális magyar konyha nagymesterének tartom. Azonban ő is, mint én, szereti kombinálni az ételek hozzávalóit más konyhák ízvilágából. Humoráról nem is beszélve, mert egy nagyon aranyos vidám, nagy tudású elme. Nem lehet nem szeretni. Most az ő ételét készítettem el ebédre a minap, nagyon ízlett.  Nagyon minimális eltérés azonban van, mert hát mindig változtatok mindenen egy picikét. Ez nem rontott az élvezeti értékén, sőt, talán javított is.

Hozzávalók

A gombóchoz:

Paprikamártás:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?