r
Nosalty Logó

Kolbászos gombaleves csipetkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászos gombaleves csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 3030 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    240.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    2805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    2111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 3030 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk, a kolbászt vékonyra felkarikázzuk, a gombát "egészben" felszeleteljük, a babérlevelet széttörjük.
  2. A szalonnakockákat abban a lábosban, amiben a leves fog főni, zsírjára sütjük. Ha kész, akkor a sült szalonnakockákat kivesszük a kisült zsírból, és félretesszük.
  3. A felaprózott hagymát a szalonna zsírjában üvegesre fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és egy kicsit pirítjuk együtt, kavargatás mellett. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan összekavarjuk, és öntünk hozzá egy kis vizet, nehogy odaégjen a paprika. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, és 1-2 percig kavargatjuk.
  4. Ezután megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, visszatesszük bele a félrerakott szalonnakockákat és elkavarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Beledobjuk a babérlevelet is. Felforraljuk, és ha felforrt, takarék lángon főzzük, amíg a szalonna, kolbász, gomba meg nem puhul.
  5. Míg fő a leves, elkészítjük a csipetkét. A tojást felverjük, teszünk hozzá kb. 3 ek vizet és összekavarjuk. A lisztet adagolva adjuk hozzá, hogy jól lehessen simára keverni. Annyi lisztre van szükség, hogy a masszát csipkedni lehessen, de ne legyen túl kemény, viszont túl lágy sem. Ha már olyan szilárd, hogy nem ragad annyira, hogy ne lehessen borsónyi darabokat csipegetni belőle, akkor elkezdünk kis golyókat csípni, majd formálni belőle. A golyók kb. akkorák legyenek, mint két borsószem. Liszetezett felületre csipkedjük öket, hogy nehogy összeragadjanak. Ha az összeset elkészítettük, akkor ha a levesben minden megfőtt, akkor a csipetkéinket beledobjuk a levesbe és újra felforraljuk, majd közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a csipetkék megpuhulnak.
  6. Ha a csipetke is megfőtt, puha, akkor a 4 ek lisztet simára keverjük kb. 1 dl hideg vízzel, és hozzákeverjük a tejfölt is. Ehhez lassanként adagolunk a forró levesből, hogy a tejfölt nehogy összekapja, és mikor már kellően meleg, akkor hozzáöntjük a leveshez, és felforraljuk. Ha felforrt, akkor készen is vagyunk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 20051
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon leveses vagyok, a  férjem meg nagyon szereti a húsos dolgokat. A kolbász és a szalonna finom ízt ad a levesnek, és így mindenki szívesen eszi. Míg én inkább a gomba, a férjem a kolbász és a szalonna miatt szereti nagyon. Kiadós leves!

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?