r
Nosalty Logó

Kolbászos fűszeres sült tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Kolbászos fűszeres sült tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2276 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2854.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5709.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    3064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 2276 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük.
  2. Amíg a tészta fő, serpenyőben (vagy wokban, akkor egyszerre belefér majd a tészta) olajat hevítünk, megpirítjuk rajta az apróra vágott bacont, a negyed karikákra vágott kolbászt és a fél karikákra vágott csilipaprikát.
  3. Ízlés szerint locsoljuk meg sok-sok Worchestershire- és kevesebb szójaszósszal. Akkor jó, ha már nagyon sok zsír kisült belőlük.
  4. Szűrőkanállal szedjük tálra a serpenyő tartalmát, adjuk hozzá a karikákra vágott újhagymát.
  5. Az olajat vegyük le a tűzről, és ízesítsük tovább borssal, cukorral, sóval és csilivel.
  6. Az elkészült, lecsöpögtetett tásztát tegyük a forró olajba, és folyamatosan kevergetve süssük meg jól. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, de azért piruljon le. (Ha nem fér bele mind, akkor többszörre.)
  7. Tányérra szedjük (szintén szűrőkanállal, a visszamaradt olaj miatt), rátesszük a tejfölt, a sajtot és a hagymás-baconos keveréket.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12777
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 05.

Ajánló

Csípős lesz, készítsünk hozzá vizet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos fűszeres sült tészta
szépróza 96 recept

Hirtelen felindulásból követtem el, az itthon található dolgkoból. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek