Kolbászos - füstöltsajtos tészta recept

Kolbászos - füstöltsajtos tészta
Kolbászos - füstöltsajtos tészta
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept Stahl konyhájából való, még valamikor a műsor hőskorából. Azóta is rendszeresen készítjük, mert nagyon finom és gyorsan elkészíthető. Nem egy diétás étel, de néha-néha belefér:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos-sajtos tészta, füstölt sajtos-húsos tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk.
  2. A kétféle paprikakrémet egy tálban összekeverjük a tejszínnel, és a majorannával.
  3. A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
  4. A szalonnát 2 ek. olajon megpirítjuk, szűrőkanállal kiszedjük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a hagymakarikákat, és megfonnyasztjuk rajta.
  5. Ezután hozzáadjuk a kolbászkarikákat és a szalonnát, és pár percig pirítjuk.
  6. Hozzáöntjük a tejszínes keveréket, hozzáadjuk a reszelt sajt felét, és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük.
  7. A lecsöpögtetett, kifőtt tésztát belekeverjük a mártásba, jól összeforgatjuk. (Érdemes közvetlenül tálalás előtt összekeverni, hogy ne igya be nagyon a tészta a mártást. Ha esetleg túl sűrű lenne a mártás, a tészta főzővízével higíthatjuk.)
  8. Tetejét megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és a maradék füstölt sajttal, és így tálaljuk. (Adhatunk mellé tejfölt is.)


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 123 213
elküldve: 105
receptkönyvben: 3 540
elkészítve: 291/318
Facebookon megjelent: 2

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Wed, 2015-07-29 09:48

Finom volt, bár kicsit túl karakteres, tolakodó az ízvilága.

orsikaa5
orsikaa5 Thu, 2015-05-07 08:09

Sziasztok! Én is ki szeretném ma próbálni ezt a jó kis receptet, viszont lenne egy kérdésem: az új hagymának csak a fehér részét vagy a hagymaszárat is beleteszitek??? Előre is köszi a segítséget! :)

TriciAdder
TriciAdder Fri, 2015-04-10 14:51

Nagyon finom, köszönöm a receptet! Fél liter tejszínnel meg lehet oldani a túl sós problémát is. :)

E.D.
E.D. Thu, 2015-03-19 01:30

most lett kesz. Kovettem a receptet es NAGYON izlik az egesz csaladnak. Recept mentve :). Koszi a megosztast.

orsilenart
orsilenart Sat, 2015-01-10 16:13

Nagyon finom lett! Mivel nem volt otthon paprikakrém, paradicsompürét használtam, de így is nagyon ízlett mindenkinek! Köszi a receptet! :o)

pinezits
pinezits Tue, 2014-06-24 15:09

Szia Vikki! Ez a recept egyből bekerült a Top 10-be kis csalàdomban!:) Köszönöm!

Záporvirág
Záporvirág Sat, 2014-03-01 14:25

Finomra sikerült, de nagyon sós lett! Mit ronthattam el? Külön egyáltalán nem sóztam...

vikki
vikki / vikki Sat, 2014-03-01 21:26

Szia,

valószínű a kolbász és a szalonna együtt eredményezte, hogy nagyon sós lett a végeredmény. Én ezért általában csak a végén szoktam sózni, ha szükséges.

mészi andi
mészi andi / mészi andi Sat, 2013-01-19 20:39

Kedves Vikki!
Tegnap elkészítettem a receptedet.Erős Pista és Édes Anna híján paprika krémet,és tejszín helyett tejfölt használtam ,mert ez volt itthon.A férjem kezet csókolt nekem ,mert annyira ízlett neki.Mindenkinek ajánlom és kívánom ,hogy hasonló élményben legyen részetek!
Köszönöm a receptet!
Andi

szaboadel
szaboadel Thu, 2013-01-10 20:46

Kedves "vikki"!
Most bukkantam a receptedre, máris elmentettem és rövid időn belül ki fogom próbálni,
mivel szeretek új ízekkel próbálkozni, kísérletezni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

witch
witch / witch Wed, 2013-01-09 19:37

Kedves vikki!
Az ugy volt, hogy tegnap nem volt betervezve a fozes es az emailt mikor neztem a napi recept ajanlattal, ott volt a Te recepted is. Az elso negy alapanyag a hutoben lapult es mar az utolsokat rugta. Rogton neki is alltam a fozesnek, pont amikor ontottem a talalo edenybe, a lanyom akkor ert haza az iskolabol. Kerdezte is, hogy mi az a csoda, en meg mar szedtem is neki. Ahogy soroltam, mi van benne nem gyozott bologatni meg hummogni. 10 perc sem kellett, a parom is otthon volt (mintha csak erezte volna az illatot) es allva, mint a lovak (hihi, en is) bevagott egy tanyerral. A masodik tanyernal mar volt ideje leulni. :) Szoval koszonet a receptert, nagyon fini! Az uram nagyon szereti az ilyen eteleket, mert
attol fel, hogy elhagyja a nadragjat munka kozben. :D
udv:witch

vikki
vikki / vikki Thu, 2013-01-10 10:17

Szia witch!

Szívesen, örülök, hogy ekkora sikered volt vele!:)

lulababa
lulababa Tue, 2013-01-08 12:54

Húú ez nagyon jól hangzik ,bizti megcsinálom mert a család nagy tésztás :-) Köszi :-)

kamforka
kamforka Tue, 2013-01-08 09:27

Hú de jól hangzik !! :) Ma este el is készítem!!! :) Köszi a feltöltést!!!!

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess Wed, 2012-10-17 15:20

Nagyon jól variálható, ízletes recept. Már többször elkészítettük, mindig picit máshogy, nagy kedvenc lett. Köszönöm, hogy megosztottad velünk!

macska rozi
macska rozi Fri, 2012-01-13 16:24

Ahogy igertem ,tegnap ki is probaltam!:))
A tortenet:Tegnap este iskolaba mentem,igy mire hazaertem a parom mar megette amit kikeszitettem neki es ezzel fogadott:hat nem tudom mit foztel?Mi volt benne?vagy csak nagyon ehes voltam...de nagyon jo volt!
Nagyon orultem neki,hogy ilyen jo recepteket talalok ezen az oldalon!:))
Ma pedig ez az email fogadott:Most ebedeltem es meg mindig nagyon finom!:)))
Hat kell ennel tobb?!Szerintem nem.
Meg egyszer koszi a receptet!

Domi51
Domi51 Fri, 2012-01-13 12:09

Már is éhes lettem,jó a recept,elfogom készíteni.

1285