Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra recept

megosztás
0
Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra
Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap pont elcsíptem Jamie 30 perces kajái című tévéműsorát. Egyszerűen nem lehet neki ellenállni, annyira jól süt-főz, imádom a stílusát! Nem is bírtam tovább, ma már elkészítettem ezt a nagyon egyszerű, de hihetetlenül népszerű receptjét. Tökéletes uzsonna, vacsora, de akár előre elkészíthető piknikre vagy sörkorcsolyának, vendégvárónak vagy vendégségbe, garantáltan mindenkinek ízleni fog!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 1 db tojás (elkeverve)
  • 350 g virsli (vagy grillkolbász)
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 5 ek mustár
  • 1 ek szezámmag (vagy lenmag)

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kolbászos sörkifli, kolbászos kifli, virslis kiflik
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1óra).
  2. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe és kicsit megkenjük olajjal.
  3. Lisztezett munkalapon, 40x30 cm-es lapot nyújtunk a tésztából, majd az egész felületet megkenjük a tojás felével. Vízszintesen elvágjuk a tésztát, így két 40x15 cm-es téglalapot kapunk.
  4. A kolbászokat kettévágjuk.
  5. Először az egyik, majd a másik tészta alsó felére rendezzük egymás mellé (kicsit srégen) a kolbászokat. A belső felükre (amerre majd hajtjuk a tésztát) kenjük egyenletesen a mustárt, és megszórjuk a sajttal.
  6. Óvatos, de határozott mozdulattal felhajtjuk a sajtos, mustáros kolbászokkal együtt a tésztát, és egy-másfelet hajtunk rajta. Megcsináljuk ezt a műveletet a másik tésztával is, így két 40 cm hosszú hengert kapunk. Széleiket körben először ujjunkkal kicsit megnyomkodjuk, majd kis villa végével is óvatosan körbenyomogatjuk.
  7. Mindkét rudat megkenjük a maradék tojással, rászórjuk a magokat és kb. 5 centinként feldaraboljuk, így 8-8 kis tekercset kapunk. Az előkészített tepsire rakosgatjuk őket.
  8. Ropogósra sütjük az előmelegített sütőben.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 153
elküldve: 15
receptkönyben: 816
elkészítve: 29/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shasa
Shasa h, 2014-03-03 23:52

Köszönöm szépen a feltöltést, nagyon jó recept! :)

newsee78
newsee78 p, 2014-02-28 10:56

Kedves Mignon,
Tegnap kipróbáltam és nagyon nagyon finom lett. A jövő héten családi rendezvényre is ezt fogom elkészíteni!
Köszönöm szépen a receptet!

mignon
Mignon / mignon v, 2014-03-02 21:51

Nagyon örülök! :)
Én köszönöm kedves soraid!
További jó sütés-főzést kívánok, üdvözöllek:
Mignon

sucam
sucam sze, 2014-02-26 18:08

Tegnap elött sütöttem ,csak én káposztával és kolbásszal.A tésztályát is én csináltam, a sajtos rolló receptje után.Amugy nagyon sok mindenre fellehet használni a sajtos rolló tásztályát. Én most gombával probálom meg.

pillangobox
pillangobox cs, 2013-01-03 00:59

Ma pont láttam azt a műsort, amiben ez volt. Valami istenien néz ki! Ki fogom próbálni! :)

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
677