Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra recept

Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra
Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap pont elcsíptem Jamie 30 perces kajái című tévéműsorát. Egyszerűen nem lehet neki ellenállni, annyira jól süt-főz, imádom a stílusát! Nem is bírtam tovább, ma már elkészítettem ezt a nagyon egyszerű, de hihetetlenül népszerű receptjét. Tökéletes uzsonna, vacsora, de akár előre elkészíthető piknikre vagy sörkorcsolyának, vendégvárónak vagy vendégségbe, garantáltan mindenkinek ízleni fog!

hozzávalók / 4 adag

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: farsang, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kolbászos sörkifli, kolbászos kifli, virslis kiflik
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1óra).
  2. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe és kicsit megkenjük olajjal.
  3. Lisztezett munkalapon, 40x30 cm-es lapot nyújtunk a tésztából, majd az egész felületet megkenjük a tojás felével. Vízszintesen elvágjuk a tésztát, így két 40x15 cm-es téglalapot kapunk.
  4. A kolbászokat kettévágjuk.
  5. Először az egyik, majd a másik tészta alsó felére rendezzük egymás mellé (kicsit srégen) a kolbászokat. A belső felükre (amerre majd hajtjuk a tésztát) kenjük egyenletesen a mustárt, és megszórjuk a sajttal.
  6. Óvatos, de határozott mozdulattal felhajtjuk a sajtos, mustáros kolbászokkal együtt a tésztát, és egy-másfelet hajtunk rajta. Megcsináljuk ezt a műveletet a másik tésztával is, így két 40 cm hosszú hengert kapunk. Széleiket körben először ujjunkkal kicsit megnyomkodjuk, majd kis villa végével is óvatosan körbenyomogatjuk.
  7. Mindkét rudat megkenjük a maradék tojással, rászórjuk a magokat és kb. 5 centinként feldaraboljuk, így 8-8 kis tekercset kapunk. Az előkészített tepsire rakosgatjuk őket.
  8. Ropogósra sütjük az előmelegített sütőben.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 776
elküldve: 13
receptkönyben: 753
elkészítve: 21/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (5)

Shasa
Shasah, 2014-03-03 23:52

Köszönöm szépen a feltöltést, nagyon jó recept! :)

newsee78
newsee78p, 2014-02-28 10:56

Kedves Mignon,
Tegnap kipróbáltam és nagyon nagyon finom lett. A jövő héten családi rendezvényre is ezt fogom elkészíteni!
Köszönöm szépen a receptet!

mignon
mignonv, 2014-03-02 21:51

Nagyon örülök! :)
Én köszönöm kedves soraid!
További jó sütés-főzést kívánok, üdvözöllek:
Mignon

sucam
sucamsze, 2014-02-26 18:08

Tegnap elött sütöttem ,csak én káposztával és kolbásszal.A tésztályát is én csináltam, a sajtos rolló receptje után.Amugy nagyon sok mindenre fellehet használni a sajtos rolló tásztályát. Én most gombával probálom meg.

pillangobox
pillangoboxcs, 2013-01-03 00:59

Ma pont láttam azt a műsort, amiben ez volt. Valami istenien néz ki! Ki fogom próbálni! :)

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
681