Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra recept

1 adag
682
kcal
Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra
Kolbászos falatkák Jamie Oliver módra
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap pont elcsíptem Jamie 30 perces kajái című tévéműsorát. Egyszerűen nem lehet neki ellenállni, annyira jól süt-főz, imádom a stílusát! Nem is bírtam tovább, ma már elkészítettem ezt a nagyon egyszerű, de hihetetlenül népszerű receptjét. Tökéletes uzsonna, vacsora, de akár előre elkészíthető piknikre vagy sörkorcsolyának, vendégvárónak vagy vendégségbe, garantáltan mindenkinek ízleni fog!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: farsang, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kolbászos sörkifli, kolbászos kifli, virslis kiflik
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1óra).
  2. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe és kicsit megkenjük olajjal.
  3. Lisztezett munkalapon, 40x30 cm-es lapot nyújtunk a tésztából, majd az egész felületet megkenjük a tojás felével. Vízszintesen elvágjuk a tésztát, így két 40x15 cm-es téglalapot kapunk.
  4. A kolbászokat kettévágjuk.
  5. Először az egyik, majd a másik tészta alsó felére rendezzük egymás mellé (kicsit srégen) a kolbászokat. A belső felükre (amerre majd hajtjuk a tésztát) kenjük egyenletesen a mustárt, és megszórjuk a sajttal.
  6. Óvatos, de határozott mozdulattal felhajtjuk a sajtos, mustáros kolbászokkal együtt a tésztát, és egy-másfelet hajtunk rajta. Megcsináljuk ezt a műveletet a másik tésztával is, így két 40 cm hosszú hengert kapunk. Széleiket körben először ujjunkkal kicsit megnyomkodjuk, majd kis villa végével is óvatosan körbenyomogatjuk.
  7. Mindkét rudat megkenjük a maradék tojással, rászórjuk a magokat és kb. 5 centinként feldaraboljuk, így 8-8 kis tekercset kapunk. Az előkészített tepsire rakosgatjuk őket.
  8. Ropogósra sütjük az előmelegített sütőben.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 921
elküldve: 13
receptkönyben: 757
elkészítve: 22/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (5)

Shasa
Shasah, 2014-03-03 23:52

Köszönöm szépen a feltöltést, nagyon jó recept! :)

newsee78
newsee78p, 2014-02-28 10:56

Kedves Mignon,
Tegnap kipróbáltam és nagyon nagyon finom lett. A jövő héten családi rendezvényre is ezt fogom elkészíteni!
Köszönöm szépen a receptet!

mignon
mignonv, 2014-03-02 21:51

Nagyon örülök! :)
Én köszönöm kedves soraid!
További jó sütés-főzést kívánok, üdvözöllek:
Mignon

sucam
sucamsze, 2014-02-26 18:08

Tegnap elött sütöttem ,csak én káposztával és kolbásszal.A tésztályát is én csináltam, a sajtos rolló receptje után.Amugy nagyon sok mindenre fellehet használni a sajtos rolló tásztályát. Én most gombával probálom meg.

pillangobox
pillangoboxcs, 2013-01-03 00:59

Ma pont láttam azt a műsort, amiben ez volt. Valami istenien néz ki! Ki fogom próbálni! :)

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
681