Kolbászos burgonyaleves recept

Kolbászos burgonyaleves
Kolbászos burgonyaleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy utazás során találkoztam ezzel a burgonyalevessel, és annyira ízlett, hogy ez lett a mi burgonyalevesünk.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tartalmas leves, ezután csak egy cseresznyés piskóta vagy szilvás lepény elég ebédre. Attól függ, milyen gyümölcs van kéznél.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zöldséges krumplileves, tejfölös burgonyaleves, krumplileves kolbásszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. A kolbászt karikára vágjuk. A forró olajon megpirítjuk a hagymát, meg a kolbászt.
  2. Hozzáadjuk a répát, meg a zellert, és azzal is pirítjuk 5-6 percig, néha megkeverve. Belerakjuk a burgonyát, felöntjük a forró vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet.
  3. Kb. 15-20 percig főzzük, vagy amíg a burgonya megpuhul. A habaráshoz a lisztet elkeverjük a tejföllel egy akkora tálban, amibe még belefér 5-6 merőkanálnyi leves.
  4. Amikor a burgonya puha, a level felhigítjuk a habarást, minden merőkanálnyi után jól elkeverve, csomómentesre. A levest kevergetve, beleöntjük a habarást, amivel pár másodpercig főzzük, miután felforrt.

  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 842
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
673 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

253