Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbásszal töltött sajtfánkok

Kolbásszal töltött sajtfánkok
Kolbásszal töltött sajtfánkok
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bulira vagy kisebb összejövetelekre tökéletes választás!

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Paradicsomos vagy mustáros alapú mártogatóssal is kitűnő!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a majorannát és a tojásokat. Kézzel összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük 15 percre.
  2. A kolbászt felkarikázzuk, és félbevágjuk a karikákat.
  3. A sajtmasszából kisebb darabokat szakítunk, a közepére teszünk egy fél kolbászkarikát, és golyót formázunk belőle.
  4. Az olajat serpenyőbe öntjük, és felforrósítjuk,
  5. Több adagban beletesszük az olajba, majd aranybarnára sütjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 332
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
756 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kolbászos sajtfánk, kolbászos sajtpuffancs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sheenka79
sheenka79 Tue, 2018-02-13 12:20

Valami itt nagyon el van írva, én csak egy kanál sót tettem bele (valahogy soknak tűnt a kettő), és ehetetlenül sós lett! Azóta csináltam párszor, nagyon finom, de a só az baromi sok, ami itt van...

knekató
knekató Wed, 2018-03-21 17:42

Úgy látom, a recept felrakója be sem néz az oldalra, pedig biztos ment jelzés, hogy kapott hozzászólást. Próbáltam kitalálni, hogy mennyi só kéne bele, de azt biztos, hogy nem evőkanál a mértékegység. Mivel a sajt és a kolbász is sós, szerintem egy csipet só elég bele. Neked végül is mennyi sóval volt finom?

sheenka79
sheenka79 Fri, 2018-03-23 13:26

Fél kiskanál. :) De ha erőteljesen érzed a sót (én nem szeretek sósan enni, de pl. anyám igen), akkor elég a 2-3 csipet.

knekató
knekató Fri, 2018-03-23 13:34

Köszönöm a gyors választ! :) Mi sem szeretjük a túl sósat!

609
trappista sajt 30 dkg
majoranna 1.5 ek
2 ek
finomliszt 20 dkg
tojás 4 db
parasztkolbász 6 dkg