Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell recept

1 adag
1116
kcal
Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell
Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főételként szoktam tálalni burgonyával, rizzsel vagy párolt zöldséggel. Ha hidegen tálalom a vendégeknek, burgonyasalátát adok mellé.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos-sajtos csirkemell rolád, sajtos-kolbászos csirkemelltekercs, kolbásszal és sajttal töltött csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük úgy, hogy az alját nem vágjuk el, így nagyobb szeletet kapunk. (4 szeletet) Óvatosan kiklopfoljuk, fűszerezzük, és megkenjük zúzott fokhagymás olajjal.
  2. A kolbászt előfőzzük, levesszük a bőrét, rudacskákra vágjuk és az előkészített húsra helyezzük. Ha szeletelt a sajtunk, a kolbász köré tekerjük, ha nem, akkor megreszeljük és rászórjuk a kiterített mellre, majd felcsavarjuk. Ha kicsit rongyosra sikerült a klopfolás az sem baj, mert a bacont úgyis köré csavarjuk.
  3. Forró olajba tesszük, minden oldalát egy kicsit megpirítjuk, hogy színt kapjon, majd kevés víz hozzáadásával pároljuk, végül zsírjára sütjük.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 687
elküldve: 2
receptkönyben: 170
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
203 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!
Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.
1116