Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell recept

1 adag
1116
kcal
Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell
Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főételként szoktam tálalni burgonyával, rizzsel vagy párolt zöldséggel. Ha hidegen tálalom a vendégeknek, burgonyasalátát adok mellé.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos-sajtos csirkemell rolád, sajtos-kolbászos csirkemelltekercs, kolbásszal és sajttal töltött csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük úgy, hogy az alját nem vágjuk el, így nagyobb szeletet kapunk. (4 szeletet) Óvatosan kiklopfoljuk, fűszerezzük, és megkenjük zúzott fokhagymás olajjal.
  2. A kolbászt előfőzzük, levesszük a bőrét, rudacskákra vágjuk és az előkészített húsra helyezzük. Ha szeletelt a sajtunk, a kolbász köré tekerjük, ha nem, akkor megreszeljük és rászórjuk a kiterített mellre, majd felcsavarjuk. Ha kicsit rongyosra sikerült a klopfolás az sem baj, mert a bacont úgyis köré csavarjuk.
  3. Forró olajba tesszük, minden oldalát egy kicsit megpirítjuk, hogy színt kapjon, majd kevés víz hozzáadásával pároljuk, végül zsírjára sütjük.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 652
elküldve: 2
receptkönyben: 170
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
202 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Kézműves lekvárok háza
Kézműves lekvárok háza
Kamillás alma- vagy camparis narancslekvár? A "lekvárok házában" olyan ízpárosításokat is találunk, amelyekről eddig álmodni sem mertünk! (x)
Heti menü: a nagyi receptfüzetéből
Heti menü: a nagyi receptfüzetéből
Kinyitottuk a nagymama féltve őrzött könyvét, és egy egész hétre való menüsort állítottunk össze legfinomabb házias fogásaiból!
1116