Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell recept

Kalória?
Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell
Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főételként szoktam tálalni burgonyával, rizzsel vagy párolt zöldséggel. Ha hidegen tálalom a vendégeknek, burgonyasalátát adok mellé.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos-sajtos csirkemell rolád, sajtos-kolbászos csirkemelltekercs, kolbásszal és sajttal töltött csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük úgy, hogy az alját nem vágjuk el, így nagyobb szeletet kapunk. (4 szeletet) Óvatosan kiklopfoljuk, fűszerezzük, és megkenjük zúzott fokhagymás olajjal.
  2. A kolbászt előfőzzük, levesszük a bőrét, rudacskákra vágjuk és az előkészített húsra helyezzük. Ha szeletelt a sajtunk, a kolbász köré tekerjük, ha nem, akkor megreszeljük és rászórjuk a kiterített mellre, majd felcsavarjuk. Ha kicsit rongyosra sikerült a klopfolás az sem baj, mert a bacont úgyis köré csavarjuk.
  3. Forró olajba tesszük, minden oldalát egy kicsit megpirítjuk, hogy színt kapjon, majd kevés víz hozzáadásával pároljuk, végül zsírjára sütjük.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 010
elküldve: 2
receptkönyben: 172
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
207 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójamentes étrend egyszerűnek tűnhet, hiszen a hagyományos magyar táplálkozásban nem gyakori alapanyag a szója. A bökkenő csak az, hogy élelmiszereinkben viszont igen.
1065