Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell recept

1 adag
1116
kcal
Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell
Kolbásszal-sajttal töltött csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főételként szoktam tálalni burgonyával, rizzsel vagy párolt zöldséggel. Ha hidegen tálalom a vendégeknek, burgonyasalátát adok mellé.

hozzávalók / 4 adag

  • 2 db csirkemell filé (nagyobb)
  • 15 dkg kolbász (főtt)
  • 7 dkg sajt
  • 6 szelet bacon
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fokhagymapor ízlés szerint
  • 2.5 dl napraforgó olaj

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos-sajtos csirkemell rolád, sajtos-kolbászos csirkemelltekercs, kolbásszal és sajttal töltött csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük úgy, hogy az alját nem vágjuk el, így nagyobb szeletet kapunk. (4 szeletet) Óvatosan kiklopfoljuk, fűszerezzük, és megkenjük zúzott fokhagymás olajjal.
  2. A kolbászt előfőzzük, levesszük a bőrét, rudacskákra vágjuk és az előkészített húsra helyezzük. Ha szeletelt a sajtunk, a kolbász köré tekerjük, ha nem, akkor megreszeljük és rászórjuk a kiterített mellre, majd felcsavarjuk. Ha kicsit rongyosra sikerült a klopfolás az sem baj, mert a bacont úgyis köré csavarjuk.
  3. Forró olajba tesszük, minden oldalát egy kicsit megpirítjuk, hogy színt kapjon, majd kevés víz hozzáadásával pároljuk, végül zsírjára sütjük.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 730
elküldve: 2
receptkönyben: 170
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
204 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
1116